Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як виконувалася обласна Програма розвитку фізичної культури та спорту минулого року

7 березня 2019 р., 10:05

Що вдалося реалізувати?

На черговій сесії облради крайові парламентарі затверджуватимуть звіт про хід виконання у 2018 році Програми розвитку фізичної культури та спорту в Закарпатській області на період до 2020 року. Відповідний проект рішення опублікований на сайті обласної ради.

Виконавець програми - управління молоді та спорту ОДА, у пояснювальній записці наголошує на найважливіших завданнях, які виконані у звітному 2018 році.

А це: забезпечення загальноосвітніх шкіл спортивними залами, створення та функціонування центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх»; стимулювання і мотивація кращих спортсменів. Також - фінансова підтримка збірних команд районів та міст; забезпечення спеціальним обладнанням об’єктів спортивної інфраструктури для проведення занять та змагань різного рівня серед спортсменів-інвалідів; систематичний контроль за станом фізичного розвитку та здоров’я вихованців, учнів та студентів у навчальних закладах тощо.

Відповідно до програми заплановані обсяги та джерела фінансування за рахунок обласного бюджету - 49510,5 тис грн, у тому числі за 2018 рік – 12095,0 тис грн. Фактично у 2018 році програма профінансована на 4393,0 тис гривень, у тому числі по загальному фонду поточні видатки склали 3743,0 тис гривень. У звіті також зазначено, що торік виплачено грошові винагороди переможцям спортивних змагань вищого рівня та їх тренерам на суму 900,0 тис грн.

Також завдяки реалізації заходів Програми виплачено щомісячні стипендії та одноразові грошові винагороди обласної ради та ОДА кращим спортсменам області. Відтак, стипендії отримали кращі спортсмени краю з олімпійських, неолімпійських видів спорту та інваліди на суму 660,0 тис гривень. А на придбання спортивного інвентарю та обладнання довгострокового використання витрачено понад 600 тис гривень.

За рахунок коштів обласного бюджету касові видатки складали 4168,1 тис гривень, з яких по загальному фонду поточні видатки – 3520,1 тис гривень.

До слова, профільним міністерством високо оцінена робота органів виконавчої влади та місцевого самоврядування Закарпатської області у частині упровадження ефективних програмних механізмів задля розвитку спорту у краї. Зазначається, що програма є чи не єдиною в Україні,у якій передбачено фінансову підтримку підвищення кваліфікації тренерів, які проводять свою діяльність у складі федерацій з видів спорту тощо.

Крім того, закарпатські збірні команди забезпечені єдиною спортивною формою, що дозволило належним чином представляти наш край на спортивних змаганнях різного рівня.


Прес-служба Закарпатської облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp