Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Австрія засудила Україну через заборону в'їзду журналісту

8 березня 2019 р., 09:28

В Австрії засудили заборону в'їзду в Україну для журналіста телеканалу ORF Крістіана Вершютца і закликали негайно її скасувати.

Міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайсль засудила Київ за заборону в'їзду для журналіста телеканалу ORF Крістіана Вершютца, який незаконно відвідував анексований Крим і непідконтрольну частину Донбасу. Про це глава МЗС повідомила в четвер, 7 березня, у Twitter."Заборона в'їзду кореспонденту ORF Крістіану Вершютцу в Україну є актом цензури, що є неприйнятним в Європі. Ми засуджуємо цей підхід, повністю несумісний з європейськими фундаментальними цінностями, і закликаємо до негайної відміни заборони", - написала міністр у мікроблозі.Раніше український депутат Ольга Червакова на своїй сторінці в Facebook повідомила про те, що СБУ заборонила Вершютцу в'їзд в Україну на один рік."З початку збройного конфлікту в Криму і на Донбасі Вершютц висвітлював події в Україні, широко використовуючи штампи кремлівської пропаганди", - написала вона.Депутат з посиланням на правоохоронців додала, що Вершюц, який є керівником українського бюро телеканалу ORF, протягом останніх чотирьох років відвідував непідконтрольні території Донецької та Луганської областей, а також анексованого Криму через неконтрольовані пункти пропуску з території РФ, чим порушив порядок перетину українського кордону.Сам журналіст раніше на своїй сторінці стверджував, що не порушував українських законів."Я тільки був у районі півострова Крим, куди я прибув законно. Місцева команда з Криму знімала цей міст кілька разів", - прокоментував Вершютц відео, де видно його з Керченським мостом на тлі.Раніше українські прикордонники не пропустили в країну російську телеведучуАнастасію Івлєєву через відвідування анексованого Криму. Їй заборонено в'їзд до країни терміном на три роки.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp