Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

США випробували мініатюрну плануючу авіабомбу

12 березня 2019 р., 20:36

Американські військові вперше випробували мініатюрну плануючу корекційну авіаційну бомбу GBU-69 / B SGM.

Сили спеціальних операцій США спільно з ВПС провели перший етап випробувань мініатюрної плануючої корекційної авіаційної бомби GBU-69 / B SGM. Про це у вівторок, 12 березня, повідомляє N+1.

Зокрема, згідно з повідомленням компанії Dynetics, яка розробила боєприпас, в ході випробувань військові перевіряли роботу системи обміну даними з боєприпасом, яка дозволяє задавати бомбі нові цілі в міру її польоту.

Зазначено, що військові США визнали перший етап випробувань боєприпасу успішним, який проводився на добре озброєних літаках AC-130.

Як зазначається, до кінця 2019 року авіабомбу планується випробувати скиданням з безпілотного літального апарату. Американські військові планують використовувати GBU-69 / B на літаках AC-130, а також невеликих безпілотниках. На добре озброєних літаках новий боєприпас буде скидатися за допомогою інтегрованої трубної системи.

Відомо, що розробка плануючої авіабомби GBU-69 / B ведеться з 2016 року. Боєприпас має в довжину 1,06 метра і діаметр 11,4 сантиметра. Авіабомба оснащена розкладним крилом розмахом 71 сантиметр. Маса боєприпасу становить всього 27 кілограмів, з яких 16 кілограмів припадає на бойову частину.

Зазначимо, що при скиданні з літака GBU-69 / B здатна планувати на відстань до 37 кілометрів. Бомба оснащена системою зв'язку theX-Net, розробленою американською компанією Raytheon.

Раніше стало відомо, що Пентагон уклав контракт з військово-промисловою компанією Raytheon на розробку гіперзвукової зброї на суму 63,3 млн доларів.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp