Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Луценко визнав участь Ігоря Гладковського у схемах в оборонці

13 березня 2019 р., 19:47

Гладковський-молодший не затриманий.

Син колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор був учасником незаконних схем в оборонному комплексі.

Про це в середу, 13 березня, заявив генпрокурор Юрій Луценко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Що стосується ймовірної участі пана Гладковського або Свинарчука, то листування не вказує на те, що він займався або виробництвом, або переведенням коштів у готівку без сплати податків, але для нас очевидно, що він був співучасником цієї діяльності", - сказав генпрокурор.

"Ми зараз працюємо, щоб отримати необхідні докази, щоб розширити коло підозрюваних", - заявив Луценко, відповідаючи на питання про те, яка роль Гладковського-молодшого в незаконних схемах в оборонному комплексі.

Він нагадав, що у провадженні ГПУ є справа про шахрайство, яке здійснив Андрій Рогоза зі знайомими йому співробітниками СБУ.

"У ході спецоперації разом з внутрішньою безпекою СБУ ми затримали всіх трьох і зараз вони перебувають на лаві підсудних. Під час затримання у Рогози були знайдені телефони і листування з Жуковим і тільки з Жуковим, у зв'язку з чим ми вилучили телефони і Жукова. З листування цих двох осіб видно, що пан Рогоза був фактичним власником підприємства Оптімумспецдеталь і разом з Жуковим вони проводили операції поставки обладнання і деталей Укроборонпрому і подальшого переведення в готівку отриманих від цієї продукції коштів", - сказав Луценко.

Він зазначив, що діяльність Рогози і Жукова з ухилення від сплати податків є юридичним фактом.

Зазначимо, що, за даними журналістів, крім Жукова, Рогози і Гладковського-молодшого, до корупції в оборонній сфері причетний Олег Гладковський, глава Укроборонпрому Павло Букін, ряд топ-чиновників оборонних підприємств, а також чиновники з Військової прокуратури, НАБУ, ГПУ, СБУ і ДФС.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp