Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

НАТО готується "до нестабільності" в Чорному морі на роки

13 березня 2019 р., 22:00

Кораблі НАТО частіше заходитимуть у Чорне море.

В останні роки НАТО було зосереджено на посиленні в Балтійському регіоні, але в останні місяці на перший план вийшла ситуація в Чорному й Азовському морях.

Регіон Чорного моря в найближчі роки буде осередком напруженості через нарощування Росією військової присутності і подальшу мілітаризацію анексованого Криму. Про це сказав заступник помічника генсека НАТО з політичних питань Джеймс Аппатурай, повідомляє Європейська правда в середу, 13 березня.

"Необхідно готуватися до того, що в найближчі роки регіон буде нестабільним, що Росія буде мати там велику військову присутність. Коли Росія піде? У найближчий період? Я так не думаю", - сказав Аппатурай під час дискусії, організованої в Лондоні Королівським інститутом міжнародних відносин (Chatham House).

Він зазначив, що в останні роки НАТО було зосереджено на посиленні захисту союзників у Балтійському регіоні на тлі агресивних дій РФ, але в останні місяці на перший план вийшла ситуація в Чорному й Азовському морях.

"Чорне море зараз є важливим питанням порядку денного для НАТО і буде таким у найближчі роки", - заявив Аппатурай і додав, що "ми не забули про Україну, Україна не знімається з порядку денного".

За його словами, Альянс розглядає надання конкретної підтримки країнам-партнерам, особливо Україні та Грузії, як один з основних заходів зі зміцнення безпеки Чорноморського регіону.

Аппатурай зазначив, що у НАТО є "довгий список навчань, які ми проведемо в Чорному морі в цьому році".

"Ви побачите більше залучення НАТО в Чорному морі і збільшення фізичної присутності в стратегічно важливих точках. Наприклад, в Одесі, недавно там був американський корабель", - нагадав він.

Раніше генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс має намір збільшити свою військову присутність у Чорному морі у відповідь на порушення Росією міжнародних норм.

У свою чергу заступник міністра закордонних справ Росії Олександр Грушко вважає, що нарощування активності НАТО в Чорному морі погіршує ситуацію в галузі безпеки.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp