Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

МЗС України направило ноту протесту Москві

15 березня 2019 р., 22:17

Чергове відвідування російськими чиновниками Криму є грубим порушенням російською стороною державного суверенітету України, відзначили в МЗС.

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з візитом делегації Держдуми РФ і членів російського уряду в анексований Крим. Про це повідомляє прес-служба МЗС України в п'ятницю, 15 березня.

Українські дипломати вважають, що цей та інші подібні "візити" є подальшими кроками у спробі легітимізації анексії Криму.

"Саме руйнівна і безвідповідальна політика російської окупаційної влади протягом п'яти років привела до істотного загострення економічних, соціальних, гуманітарних і екологічних проблем на півострові", - заявили в МЗС.

У Києві відзначили, що чергове відвідування російськими чиновниками Криму є грубим порушенням російською стороною державного суверенітету України, міжнародного права, Статуту ООН, резолюцій Генасамблеї ООН.

"Міністерство закордонних справ України в черговий раз заявляє, що вся відповідальність за ці та інші міжнародно-протиправні діяння покладається на Російську Федерацію як на державу-окупанта відповідно до норм міжнародного права. Міністерству закордонних справ Російської Федерації направлено ноту протесту", - йдеться в заяві.

Напередодні МЗС України засудив приїзд французьких депутатів до Криму на річницю анексії, розцінивши їх дії "як пряме потурання агресору".

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp