Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

США хочуть продовжити переговори з КНДР по денуклеаризації - Помпео

15 березня 2019 р., 22:31

Майк Помпео сподівається на продовження переговорів з КНДР.

Глава Держдепу не погодився з висновками Пхеньяна про створення атмосфери ворожості на переговорах.

Держсекретар США також підтвердив, що у Вашингтоні вже ознайомилися із заявами заступника міністра закордонних справ КНДР Цой Сон Хі, яка попередила про можливість призупинення діалогу.

Влада США розраховує на продовження переговорів з КНДР по денуклеаризації Корейського півострова. Про це сказав держсекретар США Майкл Помпео, коментуючи висловлювання заступника міністра закордонних справ КНДР Цой Сон Хі, повідомляє ТАСС у п'ятницю, 15 березня.

"Ми сподіваємося, що зможемо продовжувати переговори", - заявив Помпео.При цьому він підтвердив, що американська влада вже ознайомилася із заявами Цой Сон Хі щодо можливого призупинення переговорів.

"Я бачив її висловлювання. Вона точно залишила відкритою можливість того, що переговори триватимуть. Бажання адміністрації [США] полягає в продовженні переговорів навколо цього [проблеми денуклеаризації]", - зазначив Помпео, відповідаючи на питання журналістів у Держдепартаменті.

За його словами, у США сподіваються, що КНДР збереже в силі нині чинний мораторій на проведення ядерних і ракетних випробувань.Також Помпео не погодився з висновками Пхеньяна про створення атмосфери ворожості на переговорах.

Нагадаємо, 27-28 лютого в Ханої проходив другий саміт за участю президента США Дональда Трампа і лідера Північної Кореї Кім Чен Ина. Переговори завершилися достроково без підписання угод і домовленостей.

За підсумками зустрічі Трамп заявив, що лідер КНДР Кім Чен Ин хотів зняття всіх санкцій в обмін на демонтаж ядерного об'єкта в Йонб'йоні, однак ця пропозиція не влаштувала американського лідера.

Пізніше в Трампа заявили, що глава Білого дому готовий продовжити діалог про денуклеаризацію КНДР.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp