Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Мукачачеві є унікальний храм (ВІДЕО)

20 березня 2019 р., 11:15

Вітраж і велич вражають

Церкву було закладено у квітні 2008 року. У 2009 році на Пасху церкву освятили і стали проводити служби.

Як розповідає гід-організатор та туризмознавець Максим Адаменко, дерев`яна церква має найбільше в Україні вітражне зображення Таємної вечері, виконане у стилі Тіффані (Мукачево).

Храм Зіслання Святого Духа, який знаходиться на перехресті вулиць Митрака і Одеської, має в собі ще одну родзинку – своє оформлення. Образи тут втілені у різьбі по дереву та у вітражах. Найбільше вражає запрестольна ікона, що зображує Таємну вечерю.

Вітраж загальною площею в 20 кв. м є найбільшим в Україні вітражним зображенням Таємної вечері, виконаним у стилі Тіффані.

Автор вітражу, мукачівський майстер Юрій Варга, за основу своєї роботи взяв ікону художника XIV століття Панцелінуса, який вперше (і був у цьому єдиний) зобразив Таємну вечерю у вертикальному форматі.

Вітраж «Таємна вечеря» в Храмі Зіслання Святого Духа двосторонній, має загальну площу 20 кв.м., складається з понад 10 тисяч шматочків та містить близько 40 кг свинцю. Мальованими у вітражі є тільки обличчя, руки та ноги апостолів та Ісуса Христа.

Храм Зіслання Святого Духа є унікальним об'єктом в межах України і є рекомендованим для відвідання туристами.


Деталі - у відео:



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp