Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Столицю Казахстану перейменували на Нурсултан

20 березня 2019 р., 22:56

Закон вважається прийнятим парламентом в цілому. Після цього документ надійде на підпис президенту.

Парламент Казахстану на спільному засіданні палат в середу, 20 березня, прийняв закон про перейменування столиці республіки з Астани на Нурсултан - на честь першого президента країни Нурсултана Назарбаєва. Про це пише ТАСС.

"Відповідно до пункту 1 статті 91 конституції внесений проект закону Республіки Казахстан про внесення змін до конституції Республіки Казахстан. Даний законопроект спрямований на зміну назви столиці Астана на Нурсултан. Конституційна рада республіки згідно з пунктом 2 статті 91 статті конституції представила свій висновок. На підставі запропонованого прошу підтримати запропоновані поправки", - сказала заступник керівника адміністрації президента Алія Акішева, представляючи законопроект депутатам.

Депутати нижньої і верхньої палат парламенту Казахстану одноголосно проголосували за запропоновані поправки, розглянувши їх в першому і в другому читанні. Закон вважається прийнятим парламентом в цілому, після цього він надійде на підпис президенту.

Нагадаємо, 19 березня президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв заявив про свій відхід у відставку.

20 березня в Казахстані склав присягу і вступив на посаду президента Касим-Жомарт Токаєв. Він запропонував перейменувати столицю Казахстану Астану на Нурсултан.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp