Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Гурт "4исла" презентував нову пісню "Свобода"

21 березня 2019 р., 15:30

Скоро пісня буде доступна на музичних сервісах Google Play, iTunes, Spotify та інших.

Як і попередня творчість гурту, новий доробок має серйозний соціальний зміст. У тексті пісні музиканти порушили питання продажу людської свободи, що, напередодні виборів в Україні, є особливо актуальною темою.

"Зазвичай, коли хтось говорить про свободу, то думає лише про особисту. Вона прирівнюється до понять корисливості та зиску, тому не дивно, що одна людина з легкістю стане жертвувати свободою інших заради власних інтересів. Свобода – це відповідальність, і не кожен здатен розпорядитися нею належним чином. Набагато легше віддати її комусь вищестоящому за обіцянки гарного життя", – ділиться роздумами вокаліст і автор слів пісні Геннадій Донецький. – "Ще вчора ми вмирали за свободу, а сьогодні знову вибираємо на ролі лідерів - негідників. Не заради якоїсь вищої мети, а просто тому, що так зручніше".

Для "4исел" пісня "Свобода?" є особливою не лише завдяки порушеній в ній темі, але і завдяки новому підходу до її написання.

"Зазвичай Гена приносить вже готові пісні, з готовою гармонією, на яку ми разом робимо аранжування, але цього разу вийшло навпаки - спершу був задум рифу, а вже у процесі роботи над ним було підібрано текст, який ідеально вписався у завершену форму. Для більшості гуртів це стандартний підхід, але для нас це знову щось нове у творчості", – розповідає басист гурту Стас Копча. – "Також хочу відмітити чудову роботу Уляни Донецької, доньки Гени. Ми вкотре запросили її виконати партію бек-вокалу, але під час запису вона, несподівано для нас, видала таку потужну імпровізацію, з якою фінал пісні зазвучав просто неймовірно. Ми дуже задоволені кінцевим результатом!".

Автором обкладинки синглу в черговий раз став ужгородський дизайнер Борис Рабел. Раніше ним для гурту вже були створені обкладинки для синглів "Эпитафия", "Открой мне дверь" та "Словно птицы".

Гурт "4исла" існує з 2005 року. На сьогодні у доробку гурту 2 повноформатних альбоми та 8 синглів. Нагадаємо, раніше гурт заявив про рішення тимчасово відмовитися від випуску лонгплеїв на користь синглів.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp