Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Слова Луценка дали рішучості США допомагати Києву

21 березня 2019 р., 19:10

США заперечують будь-які звинувачення Луценка про список "недоторканних".

Подібні звинувачення на руку "тільки корумпованим діячам", вважають у Держдепартаменті.

У Держдепартаменті знову спростовують заяви генпрокурора Юрія Луценка про те, що посол США в Україні Марі Йованович дала йому список "недоторканних", і відзначають, що подібні напади "подвоюють рішучість" Вашингтона допомагати Україні в боротьбі з корупцією. Про це йдеться у відповіді представника Держдепу на запит Української правди.

"Посол Йованович представляє президента Сполучених Штатів в Україні, і Америка підтримує посла та її заяви. Твердження генерального прокурора України не відповідають дійсності і мають на меті заплямувати репутацію посла Йованович", - йдеться у відповіді.

У Держдепі додали, що такі звинувачення на руку "тільки корумпованим діячам".

"Україна, як і Сполучені Штати, вільна країна з вільною пресою. Політики, експерти і засоби масової інформації мають право ділитися своєю думкою, що є частиною політичного процесу. Це не означає, що твердження правдиві", - йдеться у відповіді представника Держдепу США.

У той же час, відзначається, що такі напади "подвоюють рішучість" США допомагати Україні в боротьбі з корупцією.

"Ми завжди говорили про необхідність здійснення реформ, які відповідають вимогам українського народу, поставленим під час Революції гідності. Довгостроковий успіх і стійкість України залежить від її відданості курсу реформ, зокрема, боротьбі з корупцією. Щоб досягти успіху, Україні потрібні віддані справі чиновники і міцні антикорупційні інститути", - йдеться у відповіді.

Також наголошується, що США "віддані тому, щоб співпрацювати з нашими партнерами в Україні".

"За відсутності політичної волі з боку України, наприклад, з боку Генеральної прокуратури, ми виконуємо наші зобов'язання перед американськими платниками податків і переміщаємо кошти допомоги туди, де вони можуть привести до позитивних змін", - йдеться у відповіді.

Раніше стало відомо про заяву Луценка, що при першій зустрічі з Йованович вона нібито вручила йому список осіб, проти яких не можна проводити розслідування. Крім цього, Луценко поскаржився, що його відомство не отримало чотири мільйони доларів, які США мала б виділити як підтримку.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp