Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Москаль розпорядився переглянути рішення про надання статусу учасника війни хустському «активісту», якого звинувачують у зґвалтуваннях і розбої

22 березня 2019 р., 10:30

Геннадій Москаль підписав розпорядження «Про рішення комісії для розгляду питань, пов’язаних із встановленням статусу учасника війни».

Цим документом рішення комісії Хустської міськради від 26 лютого 2019 року про встановлення мешканцю Хуста Бовкуну І.В. статусу учасника війни визнано таким, що суперечить законодавству.
Голова ОДА рекомендує Хустському міському голові привести у відповідність із вимогами законодавства Положення про вказану комісію і переглянути її рішення про встановлення статусу учасника війни І.Бовкуну.

Нагадаємо, що в лютому цього року голова ОДА звернувся до керівництва Головного управління Нацполіції в Закарпатській області із закликом діяти максимально жорстко зі злочинцями, котрі, прикриваючись членством у громадських організаціях, займаються відвертим криміналом – рекетом і розбійними нападами. Членство в громадських чи будь-яких інших організаціях, на переконання Г. Москаля, не може бути виправданням для скоєння злочинів чи індульгенцією від криміналу.

Довідково:

Бовкун Іван Васильович – член Хустського осередку ГО «Доста», мешканець м. Хуст, притягався до кримінальної відповідальності за спричинення тяжких тілесних ушкоджень та зґвалтування у 2009 році, а у 2015 році намагався довести свою правоту за допомогою сили, внаслідок чого правоохоронці зафіксували з боку І. Бовкуна порушення ст.125 КК України (Умисне легке тілесне ушкодження).
Йому інкримінують наступні злочини: зґвалтування із застосуванням фізичного насильства, зґвалтування вчинене повторно, задоволення статевої пристрасті неприродним способом, умисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, розбійний напад із застосуванням насильства, залишення в небезпеці та ненадання допомоги особі яка перебуває в безпорадному та небезпечному для життя стані, отримання неправомірної вигоди (хабар).

Схожі новини

Хустський районний суд розглянув справу Івана Бовкуна (ВІДЕО)
Москаль прокоментував події в Апеляційному суді Закарпаття
Москаль: «Вирішити питання ОТГ мітингами, транспарантами гучномовцями чи гробами з вінками неможливо»
Москаль спростовує інформацію щодо введення плати за перетин кордону
Москаль допоможе Свалявському профтехучилищу розширити навчальну базу і передасть Боржавській вузькоколійці ще один ретро-тепловоз
Москаль серед тих, про кого пишуть і говорять найчастіше
Москаль: «Суд конфіскував у дохід держави ділову деревину, яку лісгосп із Чернігівщини в сховку намагався вивезти в Румунію» (ДОКУМЕНТ)
ВРУ не підтримує запропоновані Москалем та активістами зміни до законодавства щодо врегулювання «пересічки»
Москаля найчастіше згадували у ЗМІ - результати рейтингу
Москаль: "На Луганщині я добивався письмових зобов’язань від керівників «ЛНР» про ремонт зруйнованих комунікацій"

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp