Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Берегові засяяли нові зірочки (ФОТО)

22 березня 2019 р., 10:50

На сцені будинку культури

 

Тут проходив ХІУ фестиваль-конкурс дитячого та юнацького театрального мистецтва “Юні зірки Мельпомени”.Ідея його проведення належить режисерам Берегівського народного українського театру Ользі та Олександру Матей.

У нинфішньому конкурсі взяли участь 13 театральних колективів з усієї області – Ужгорода, Мукачева, Берегова, Хустщини, Виноградівщини, Рахівщини, інших районів. Уперше виступили на фестивалі представники Берегівської ЗОШ №5 та місцевого медичного коледжу.

За виступами на сцені уважно стежили члени компетентного журі на чолі з режисером і актором Закарпатського музично-драматичного театру, заслуженим артистом України Василем Шершуном. Крім нього, до його складу входили фахівці департаменту культури ОДА. Прикро, але поважні судді на відкриття фестивалю спізнились хвилин на 40 й вже одягнутим у сценічні костюми юним акторам довелося мерзнути за лаштунками в очікуванні приїзду гостей з Ужгорода.

Тим не менше, арбітри зі своїм завданням справились. Гран-прі конкурсу присудили театральному гурку Берегівської ЗОШ №5, які інтерпретували сценку на англійській мові (керівник Галина Шпак). Перше місце вибороли члени зразкового дитячого колективу “Росинка” з Мукачева (режисер Вероніка Тищук). Друга сходина п’єдесталу дісталась іршавському “Проліску” (Василь Філеш). Третіми були угорськомовні юні актори з берегівського Оросієва.

Кращу жіночу роль виконала Вікторія Волощук з рахівської “Юності”, серед підлітків не мав собі рівних берегівчанин Володимир Дзерін.

У номінаціях “Краще режисерське втілення” перемогу присудили Ужгородській дитячій школі мистецтв (Галина Вукета), “Музичне оформлення” – Широківській ДШМ з Хустщини (Світлана Гел), “Художнє оформлення” – Великолучківській ДШМ, кращим акторським колективом визнано трупу “Бавка” з Ужгорода (Наталія Орешникова).

Переможцям та їх керівникам вручені відповідні Дипломи, цінні подарунки від спонсорів свята депутата обласної ради Чаби Пийтера та члена виконкому Берегівської міської ради Бейли Надя.

На початку дійства присутніх у залі вітали театральною композицією “Мельпомена” учасники шоу-гурту “Стріт денс”, юні актори підготовчої групи Берегівського народного українського театру та ансамбль “Струни Берегова” (керівник Аксенія Безик). Роль головної героїні свята блискуче виконала Валентина Галай. Прозвучала також Ода фестивалю на музику і слова Олександра Матей.

До привітань долучилися також заступник мера Берегова Надія Ловга, начальник міського управління освіти і культури Едіта Баб’як та заступник директора департаменту культури ОДА Вікторія Гойдош.

Голос Карпат


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp