Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатців вчать їсти бограч (ФОТО)

22 березня 2019 р., 13:40

У кафе

Власники закарпатських закладів харчування намагаються дивувати гостей, як лише можуть. І це дуже добре. Адже такі кроки збільшують туристичну привабливість краю.

Наприклад, у Міжгір’ї брендові закарпатську страву бограч почали подавати не просто у глиняних глечиках, а на спеціальній дерев’яній дошці, із 50 грамами паленки… та ще й із інструкцією.

Виготовлено її на папері, що нагадує старовинний пергамент. Сам текст веселий і цікавий. Наприклад, пише, що «коли прокинувся апетит, треба взяти ложку і приступити до роботи». А ще: «Їсти потрібно до тих пір, поки на чолі не виступить роса, а щоки не стануть рум’яними… Після цього відкласти ложку, простягнути руку і вхопитися за холодну чарку з найсмачнішою домашньою самогонкою в Закарпатті і… випити її». Є ще в інструкції і своєрідна післямова: «Наступні дії: витерти сльози щастя і продовжувати їсти до тих пір, поки не побачите дно глечика».

Враховуючи, що природа Міжгірщини просто дивовижна, гостей туди їде багато, такі веселі інструкції додають гостям до розваг місцевого колориту і покращують настрій.

zakarpatpost.net

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp