Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як цьогоріч реалізовуватимуть Програми енергоефективності та енергозбереження на Закарпатті?

22 березня 2019 р., 17:40

На розгляд 14-ї сесії облради підготовлено проект рішення „Про затвердження Плану заходів на 2019 рік з виконання Програми енергоефективності та енергозбереження Закарпатської області на 2016–2020 роки”.

Документ опублікований на сайті облради та попередньо розглядатиметься на засіданнях профільних комісій.

Організацію і координацію роботи із виконання Плану заходів здійснюватиме відповідальний виконавець програми - департамент інфраструктури, розвитку і утримання мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення та житлово-комунального господарства ОДА.

Обґрунтовуючи необхідність прийняття проекту рішення обласної ради, автор зазначає, що документ спрямований на реалізацію Програми енергоефективності та енергозбереження Закарпатської області на 2016–2020 роки.

Фінансування заходів здійснюється відповідно до паспорту Програми та у межах передбачених видатків з місцевого бюджету. Фахівці інформують, що прогнозна оцінка результату виконання рішення облради полягає у підвищенні енергозбереження та енергоефективності, ефективного використання енергоресурсів у регіоні в умовах зростання цін на паливно-енергетичні ресурси та стимулювання населення до впровадження енергозберігаючих заходів.

Відтак, задля зменшення споживання паливно-енергетичних ресурсів населенням, заплановано відшкодування частин відсоткової ставки за кредитами, отриманими населенням на заходи з енергозбереження. Орієнтовний обсяг фінансування із місцевого бюджету складає 1550,0 тис грн. Експерти зазначають, що очікуваним результатом таких заходів має стати скорочення споживання природного газу населенням у межах 3-5% за рік.

Крім того, Планом передбачено здійснити оптимізацію паливно-енергетичного балансу регіону за рахунок контролю за споживанням паливно-енергетичних ресурсів. Для цих цілей заплановано створити та забезпечити функціонування відкритої бази даних експлуатаційних та енергетичних характеристик будівель бюджетних установ. Також планується запровадити системи енергетичного менеджменту в бюджетних установах краю. На такі заходи фінансування не передбачено, а результатом стане чіткий моніторинг споживання енергетичних ресурсів бюджетними установами.

У кошторисному документі передбачено й скорочення споживання енергоносіїв у бюджетній сфері. Мова йде про капітальний ремонт фасаду та заміну вікон і дверей амбулаторії загальної практики сімейної медицини у с. Порошково, що на вул. Центральна, 87. Виконавці заходу - департамент інфраструктури, розвитку і утримання мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення та житлово-комунального господарства облдержадміністрації та Перечинська райдержадміністрація. Фінансування заплановане із місцевого бюджету на суму 450,0 тисяч гривень.

Здійснювати контроль за виконанням цього рішення буде голова облдержадміністрації та профільна постійна комісія обласної ради з питань розвитку бізнесу, виробничої інфраструктури, банківської діяльності та інвестицій.

Прес-служба Закарпатської облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp