Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

НАБУ веде слідство проти ГПУ у справі Януковича

23 березня 2019 р., 16:10

НАБУ розслідує справу проти ГПУ.

В антикорупційному бюро розслідують можливі зловживання чиновників Генпрокуратури в ході спецконфіскаціі 1,5 млрд доларів Януковича і його оточення.

Національне антикорупційне бюро розслідує можливі зловживання чиновників Генпрокуратури у зв'язку із засекречуванням рішення суду, на підставі якого відбулася спецконфіскація 1,5 млрд доларів, арештованих на рахунках колишнього президента Віктора Януковича і його оточення. Про це в суботу, 23 березня, повідомляють Українські Новини з посиланням на матеріали суду.

Відзначається, що справа розслідується з вересня 2018 року за статтею про зловживання владою або службовим становищем (ч.2 ст.364).

У рамках цього провадження в листопаді 2018 року детективи НАБУ відмовилися визнати компанію-резидента Кіпру OPALCORE LTD постраждалою в цій справі через відсутність причинно-наслідкового зв'язку між фактом засекречування суду про спецконфіскацію і списання коштів із рахунку компанії в Ощадбанку.

Крім того, на думку детективів, у матеріалах кримінального провадження відсутні як докази, так і доводи, що обґрунтовують факт заподіяння шкоди компанії OPALCORE LTD саме фактом засекречування окремої частини зазначеного судового рішення.

22 лютого Солом'янський суд все-таки задовольнив скаргу юриста кіпрської компанії і скасував постанову НАБУ про відмову визнати компанію потерпілою стороною.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp