Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Анаталій Гриценко відвідав Ужгород

25 березня 2019 р., 13:50

Лідер партії "Громадянська позиція" та кандидат у президенти побував в Ужгороді.

Анатолій Гриценко, лідер партії «Громадянська позиція», кандидат у президенти-2019 відвідав Ужгород. Політик зустрівся з виборцями на площі міста, а також провів прес-конференцію в Ужгородському прес-клубі. Він оприлюднив головні тези своє виборчої програми, прокоментував хід виборчої кампанії та відповів на запитання журналістів.

Анатолій Гриценко назвав головні кроки, які планує зробити в якості Президента. По-перше, це захист людей праці. «Не допущу підвищення пенсійного віку за жодних умов. Спочатку європейська тривалість життя, гідна медицина, гідна пенсія, а потім будемо обговорювати продовження пенсійного віку, - каже політик. -- По-друге, держава відновить контроль в ключових сферах, які стосуються безпосередньо життя людини. Це жодним чином не повернення до адміністративно-командної економіки чи управління. Це турбота, щоб кожен відчував себе людиною. Зокрема, держава контролюватиме якість ліків і за спробу підробки ліків буде карати нещадно. Крім того, держава контролюватиме ціни на ліки, і вони стануть удвічі меншими, лікар виписуватиме хімічну формулу, а назву препарату». Третє важливе завдання, -- державний контроль у сфері екології. Нинішня система не передбачає реального покарання за забруднення навколишнього середовища: шкідливі викиди підприємств можуть припинятися на період перевірок, а далі знову відновлюються. Анатолій Гриценко пропонує встановити цілодобовий он-лайн контроль підприємств. Нові підприємства вводитимуться в експлуатацію виключно згідно з європейськими стандартами, а існуючі поетапно вийдуть на рівень екологічно-відповідальних. «Ми змусимо власників розкошелитися на життя та здоров’я людей, - каже Анатолій Гриценко. - Також буде відновлений контроль держави за сміттєзвалищами, яких 30 тисяч по всі території України, які забруднюють воду землю і повітря. Обіцяє А. Гриценко контроль держави за санітарною вирубкою лісу.

Від 700 євро зарплата для українців, пенсія – 200 євро. Такі цифри прописані у програмі кандидата. За яких умов вони можуть бути реальними, запитали журналісти у А.Гриценка. «За чесних умов. Ми півроку працювали з промисловими асоціаціями, з підприємствами. Вони усвідомлюють: без високої зарплати 700 євро і вище у них не буде ні бізнесу, ні працівників. Люди кращої кваліфікації -- проблема для бізнесу. Проблема для країни, для нас з вами. Тому наші інтереси співпадають, у рамках чесної політики рішення є. Держава -- не завада бізнесу, як мінімум, і вимагає від бізнесу тільки офіційний податок. Держава повинна додатково стимулювати бізнес. Наприклад, якщо є толковий стартап, який дає 50-100 робочих місць, за рахунок бюджету виділяється кредит. Глави РДА будуть звітувати не про те, який рейтинг у партії, а про створені робочі місця в області. По-іншому не може бути», - пояснив А.Гриценко.

Прокоментував Анатолій Гриценко корупційний скандал в оборонні галузі: «Це брудна історія мародерства на крові, вона сколихнула всю країну і весь цивілізований світ. Всі сплачують податки, військовий збір, працюють волонтери, а президент і його оточення заробляє на війні. Це називається мародерство і від того гине солдат. За це треба карати нещадно, незалежно від прізвищ. Всі фігуранти будуть заарештовані підуть під суд і будуть відповідати по вищій планці. Інакше бути не може, має бути віра і довіра».

Влада втратила довіру українців через корупцію, вважає Анатолій Гриценко, і має на це дієвий рецепт: «Баранячими ножицями відріжу прямий зв'язок президента з головами судів, генпрокурором. Зв'язок депутатів, які можуть дзвонити суддям, міністрам, прокурорам. На посту президента я зроблю все, щоб довіра до суду була відновлена. Жодного впливу на ті гілки влади, на які не повинно бути впливу, починаючи від президента. Бо недовіра до влади така, що це нас усіх всіх послаблює. І це не питання прізвищ. Нам треба відновити довіру, довіру у самих себе. Вибори дають такий шанс».

Анатолій Гриценко переконаний, що його команда спроможна вирішити питання Донбасу. «У мене немає жодної власності на території Росії, вілли закордоном. На мене немає гачків. Кадрова політика буде абсолютно іншою. Ми розкриємо державне оборонне замовлення, щоб не було завищень ціни у два-три рази. Буде сильніша армія, за 5 років ми можемо на гідних наших умовах повернути Донбас. Я йду тільки на один термін, за цей період можна це завдання виконати. Росія вийде, залишить у нас у спокої, компенсує шкоду, яку вона нанесла. Ми будемо працювати над цим всіма засобами»,- запевнив політик.

Анатолій Гриценко також відреагував на оприлюднені вчора мережею Фейсбук даних політичної реклами, та зокрема, «чорного піару», який активно поширювався у мережі. «З січня минулого року пішла масована атака проти мене. Вчора ФБ оприлюднив уперше, скільки коштує політреклама і хто замовник. Там на один пост проти мене витрачали по 50 тис. доларів. Якщо скласти все разом, це десятки мільйонів доларів, які були кинути проти мене. Але той бруд нічого їм не дав, те все фальш і мародерство на крові,- додав Анатолій Гриценко.

Політик також зауважив, що його підтримують потужні політичні сили та політичні лідери. «Ми показали п’ятірку тих, хто буде запропонованих на посади Генпрокурора, голови СБУ, НБУ та двох міністрів: оборони та закордонних справ». У другому турі переможемо усі.

На питання журналіста, одним реченням сказати, чому виборці повинні голосувати за Гриценка, політик відповів: «Я тримаю слово і зроблю те, що обіцяв».


Ужгородський прес клуб

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp