Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Винограждові пройшов тренінг з медіаграмотності для бібліотекарів

27 березня 2019 р., 13:00

Вчора у Виноградівській районній центральній бібліотеці відбувся тренінг з медіаграмотності для бібліотечних фахівців району.

В рамках проекту “Local voices. Global changes” (медіаграмотність для національних меншин), який реалізовує інформаційно-ресурсний центр “Вікно в Америку” у співпраці з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) за сприянням Посольства США, 17 бібліотечних фахівців Виноградівського району, які обслуговують етнічних угорців, взяли участь у тренінгу “Практична медіаграмотність для бібліотечних фахівців”

Учасники тренінгу отримати базові знання у сфері медіа, ознайомитися з найрозповсюдженими видами маніпуляції й пропаганди, а також дізнатися як можна перевірити правдивість інформації. Практичні вправи та відео допомогли учасникам розрізняти інформування та пропаганду, виявляти використані маніпулятивні засоби та розвивати своє критичне мислення до сприйняття конкретних медіаповідомлень.

Як бути обачним під час передвиборчих кампаній, перевіряти інформацію про кандидатів та аналізувати результати соціологічних досліджень розповідала Вікторія Замула, працівник ІРЦ “Вікно в Америку” за допомогою практичного заняття з перевірки фактів “Не вір - перевір” (IREX)

Євгенія Напуда, завідувачка науково-методичного відділу та PR-менеджер Закарпатської ОУНБ ім. Ф. Потушняка навчала учасників тренінгу безпечному користуванню соціальними мережами та їх використання як платформи для створення свого професійного інформаційного контенту.

Як бібліотечні фахівці, учасники тренінгу зрозуміли наскільки важливо допомагати своїм користувачам набувати навичок критичного мислення аби не стати мішенню маніпуляції та дезінформації.

Любов Толстова, керівник ІРЦ “Вікно в Америку”




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp