Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті готуються до виборів президента України, які відбудуться 31 березня 2019 року

27 березня 2019 р., 15:55

Незалежні експерти розповіли про підготовку до виборів на Закарпатті.

В Закарпатській області — 6 виборчих округів та 810 виборчих дільниць. Голосувати цієї неділі матимуть право понад 900 тисяч громадян. Громадянська мережа ОПОРА зафіксувала випадки адміністративних порушень: неправильного розміщення рекламних носіїв та порушення у розповсюдженні агітаційного матеріалу. “Приблизно 20 адміністративних протоколів складено поліцією, частина з них уже підтверджена судом”, — в ефірі телепроекту «Тема дня» на Суспільному UA: ЗАКАРПАТТЯ повідомив координатор спостереження за виборами громадянської мережі ОПОРА у Закарпатській області Ярослав Гулан.

Поширеним порушенням є неправильне встановлення реклами, де немає усіх необхідних даних. “За це накладається адміністративна відповідальність та виписується штраф, – зазначив координатор спостереження за виборами громадянської мережі ОПОРА у Закарпатській області Ярослав Гулан. – За порушення, які потенційно можуть вплинути на результати волевиявлення, передбачається вже кримінальна відповідальність, такі випадки ми ще не фіксували”.

Загалом, 1452 виборці звернулися до Ужгородської міської ради із заявами про тимчасову зміну місця голосування. Одинадцятьом відмовили. «Були офіційні відмови. Наприклад, 29 березня майбутньому виборцю виповниться 18 років. Хлопець звернувся за механізмом тимчасової зміни місця голосування», – прокоментував начальник відділу ведення державного реєстру виборців Ужгородської міської ради Григорій Жирков. «Якщо людина не погоджується з відмовою, вона має право звернутися до суду, але на це повинні бути вагомі причини», – зазначив Ярослав Гулан.

Більше інформації у повному відео “Тема дня” на UA: ЗАКАРПАТТЯ.

Нагадаємо, 31 березня голосування розпочнеться о 08:00 і триватиме до 20:00, на закордонних дільницях (яких налічується 110 у 72 країнах світу) – згідно з місцевим часом. До 10 квітня – оголошення результатів. Офіційне завершення виборчого процесу повинне відбутися через 15 днів після оголошення результатів. 21 квітня відбудеться другий тур, у разі, якщо у першому ніхто з кандидатів не набере абсолютної більшості голосів (50% + 1). До 1 травня – результати ймовірного другого туру. Новообраний Президент України вступає на пост не пізніше як через тридцять днів після офіційного оголошення.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp