Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Нацрада назвала головні порушення телеканалів перед виборами

27 березня 2019 р., 21:37

Нацрада зареєструвала порушення виборчого законодавства на теле- і радіоканалах.

Основними тенденціями стали вибіркове висвітлення результатів соцопитувань, неповна збалансованість при подачі інформації про всіх кандидатів і поширення агітаційних матеріалів в інформаційних програмах.

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення виявила ознаки порушення виборчого законодавства в ефірі деяких телеканалів, у тому числі Україна, Інтер, 1+1 та ICTV. Про це в середу, 27 березня, повідомляється на сайті Нацради.

Зазначається, що телеканали, зокрема, порушують виборче законодавство, транслюючи неповну інформацію із соцопитування і замовні матеріали під виглядом інформаційних.

"Випадки неповного розкриття інформації (без вказівки соціологічної вибірки опитаних і способу її формування, території охоплення опитування, методу опитування, точного формулювання питань, можливої ​​статистичної похибки тощо) на цей раз помічені на телеканалах 1+1, ICTV, 112 Україна і Громадське", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, в інформаційних теле- і радіопрограмах спостерігалися агітаційні матеріали кандидатів на пост президента країни, що заборонено законом.

"Так, на каналі Інтер у "Новостях" містилися висловлювання з ознаками передвиборної агітації Юрія Бойка і Олега Ляшка; на телеканалі Україна в передачі "Сегодня" - Ляшка і Олександра Вілкула; на ICTV - Вілкула, Петра Порошенка, Володимира Зеленського, Анатолія Гриценка в програмах "Факти", "Факти тижня" і "Свобода слова"; на каналі 112 Україна - Юрія Бойка в "Новинах"; на каналі Правда ТУТ - Бойка та Ігоря Смешка", - повідомляють у Нацраді.

За словами начальника Управління з контролю і аналізу телерадіомовлення Романа Кіфлюка, також очевидна підтримка окремими телеканалами декого з кандидатів на пост президента.

"Телеканал Інтер у досліджуваний період березня багато уваги приділив Бойкові, телеканал ICTV - Гриценку, Україна - Вілкулу і Євгенові Мураєву, 112 Україна - Бойку, у той же час зафіксовано поодинокі матеріали і про Ляшка, і Дмитра Добродомова. Пропонований на телеканалах контент містить передвиборну агітацію і має ознаки замовного", - підкреслює регулятор.

Нацрада звернеться до телекомпаній з повідомленням про зафіксовані випадки і вимагатиме роз'яснення. Також про всі зафіксовані випадки порушення законодавства буде поінформована Центральна виборча комісія.

Нагадаємо, перший тур виборів відбудеться 31 березня.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp