Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Розроблено законопроект про накопичувальну пенсію

28 березня 2019 р., 13:14

Накопичувальна система пенсій повинна була запрацювати з 2019 року, але її вирішили перенести на рік.

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) завершила розробку проекту закону Про загальнообов'язкове накопичувальне пенсійне забезпечення, який вводить в Україні пенсійну систему другого рівня. Про це повідомляє прес-служба НКЦПФР.

Очікується, що після затвердження урядом законопроект буде переданий на розгляд Верховної Ради.Законопроект доповнює нині наявну солідарну пенсійну систему новою, накопичувальною, у якій кожен громадянин, що працює, буде здійснювати платежі на свій персональний пенсійний рахунок.Після досягнення пенсійного віку він зможе отримувати додаткові виплати за рахунок зроблених внесків.У разі передчасної смерті власника рахунку гроші можуть бути в повному обсязі успадковані його нащадками.Законопроект передбачає, що керувати пенсійними коштами будуть професійні компанії з управління активами, які проходитимуть відбір (авторизацію) на прозорих і конкурентних засадах на відповідність найвищим професійним й етичним галузевим стандартам.Документ обумовлює незалежний від уряду статус керуючих пенсійними коштами.

Законопроект надає громадянину право вільного вибору авторизованого недержавного пенсійного фонду або компанії з управління активами, у яких він формуватиме свої пенсійні накопичення.Законопроект містить суворі вимоги до механізмів інвестування грошей власників пенсійних рахунків, тобто винятково в диверсифіковані і найбільш надійні фінансові інструменти, а також обумовлює зберігання активів у надійних банківських установах.Крім цього, в ньому передбачені різноманітні запобіжні заходи для запобігання потенційній корупції і зловживанням.Законопроект підготовлений НКЦПФР за сприяння Світового банку, EBRD та USAID.Зазначимо, що накопичувальна система пенсій повинна була запрацювати з 2019 року, але її вирішили відкласти на рік.Нагадаємо, перший етап пенсійної реформи розпочався з 1 січня 2018 року. МВФ вимагав підвищити пенсійний вік для українців, але був знайдений інший варіант - підвищення мінімального страхового стажу для виходу на пенсію з 15 до 25 років.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp