Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Кабмін: Україна - одна з "найжіночніших" країн світу

29 березня 2019 р., 20:38

Іванна Климпуш-Цинцадзе повідомила, що в Україні жінок більше, ніж чоловіків.

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської і євроатлантичної інтеграції України заявила про збільшення ролі жінок у політиці і бізнесі.

В Україні, в одній з "найчисельнішим жіноцтвом" країн світу, жінки становлять 55% населення. Про це повідомила віце-прем'єр-міністр з питань європейської і євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе під час зустрічі з Клубом ділових жінок у Чернівцях, пише УНН у п'ятницю, 29 березня.

Вона зазначила, що представництво жінок у Верховній Раді складає 12%.

"Відчутна позитивна тенденція в уряді, де зараз є п'ять жінок. На місцевому рівні, у сільських радах 51% депутатів - жінки", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Віце-прем'єр-міністр додала, що сьогодні відбувається стрімке збільшення ролі жінок у політиці і бізнесі, постійно зростає кількість жінок-підприємців.

"Близько 40% українських підприємців - жінки, а серед малого бізнесу - половина. Істотно менше жінок серед керівників компаній і підприємств - усього 30%, але динаміка тут позитивна: дедалі більше компаній довіряють жінкам керування. Жінки становлять більшість у громадських організаціях", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Чиновниця також навела приклади заробітної плати серед чоловіків і жінок декількох країн світу. Середня заробітна плата чоловіків в Україні перевищує заробітну плату жінок на 24,4%. За даними Євростату, у всіх країнах ЄС чоловіки на вищих посадах отримують оплату вищу, ніж жінки. Найбільша різниця - в Угорщині (33,7%), Італії (33,5%), Чехії (29,7%), Словаччині (28,3%), Польщі (27,7%), Австрії (26,9% ), Німеччині (26,8%) і Португалії 25,9%).

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp