Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

ЗМІ дізналися про нові антиросійські санкції США

29 березня 2019 р., 21:13

США готують новий пакет антиросійських заходів.

Вашингтон планує ввести другий пакет санкцій проти Росії у зв'язку з отруєнням Скрипалів, який мали задіяти в листопаді.

У США підготували проект нових антиросійських санкцій у зв'язку з отруєнням Сергія Скрипаля та його дочки в британському Солсбері. Про це в п'ятницю, 29 березня, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на джерела.

За їхніми даними, проект санкцій пройшов узгодження в Держдепартаменті і Мін'юсті США. Наразі новий пакет санкцій очікує схвалення Білого дому.

Агентство повідомило, що нові санкції включають заходи щодо банківського сектора. Поки немає інформації про те, як довго триватиме розгляд цих заходів Білим домом, відзначає агентство.

У той же час, ТАСС із посиланням на представника адміністрації президента США повідомляє, що держсекретар Майкл Помпео повідомив міністру закордонних справ Росії Сергію Лаврову про намір Вашингтона застосувати щодо Москви другу хвилю санкцій у справі Скрипалів.

"Як ви знаєте, у держсекретаря була в лютому телефонна розмова з міністром закордонних справ Лавровим, і він його поінформував, що Сполучені Штати зроблять дії, пов'язані з [американським] Законом про контроль над хімічною та біологічною зброєю і заборону його застосування [від 1991 року]", - сказала співрозмовник агентства.

На підставі цього закону США ввели раніше першу хвилю санкцій відносно Росії. Цей же закон вимагає від уряду США застосування другої хвилі таких обмежувальних заходів.

Як повідомлялося, напередодні Помпео заявив, що на наступному тижні оголосятьпро ще одну серію антиросійських заходів.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp