Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Якою була співпраця Угорщини із Закарпаттям? (ФОТО)

18 серпня 2014 р., 15:20

З Генконсулом Угорщини сьогодні зустрівся і Валерій Лунченко.

У понеділок, 18 серпня, голова Закарпатської обласної державної адміністрації Валерій Лунченко зустрівся із Генеральним консулом Угорщини в м. Берегово Іштваном Тот.

Іштван Тот завершує роботу на посаді Генерального консула. Керівник краю Валерій Лунченко, насамперед, подякував дипломату за плідну співпрацю та висловив сподівання, що на цьому взаємовідносини з Україною не завершаться.

- Ми високо цінуємо Ваш професіоналізм. Маємо надію, що МЗС Угорщини дасть Україні можливість працювати з такими досвідченими дипломатами і надалі, наші країни підтримуватимуть такі добрі відносини. Для Закарпаття, без сумніву, Угорщина є і залишається важливим стратегічним партнером, тією країною Європейського Союзу, яка допомагає у розвитку економічної, культурної галузей нашого регіону.

Переконаний, що та ситуація, яка сьогодні є на Сході країни, невдовзі закінчиться і Україна наблизиться до Європейської спільноти. Впевнений, що Угорщина зацікавлена у тому, щоб Україна буда сильною в економічному, соціальному, культурному планах, щоб на кордонах не велися бойові дії, панував мир і спокій.

У свою чергу, Іштван Тот запевнив, що за останні півроку між Закарпаттям та Угорщиною велася плідна робота, корисна для обох сторін. Також подякував за те ставлення, яке є в регіоні до національних меншин, у тому числі, угорської спільноти. Побажав дипломат якнайшвидшого урегулювання конфліктної ситуації у східних регіонах.


Прес-центр ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp