Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Угорський гурт виступить в Ужгороді

1 квітня 2019 р., 16:50

Після блискучих музикантів зі Львова та Одеси VII Міжнародний фестиваль «Музика без кордонів», який наразі проходить у Закарпатській обласній філармонії, вперше відвідає вокальний гурт «AcapellArt» із Угорщини (м.Ніредьгаза).

7 квітня ансамбль познайомить ужгородців та гостей міста зі своєю самобутньою творчістю. У програмі – твори від епохи бароко до композицій із репертуару легендарної групи The Beatles. Ведуча – Ольга Донецька. Початок концерту о 17.00.

Колектив було створено у травні 2013 року. Всі шестеро співаків є вихованцями Початкової музичної школи імені Золтана Кодая, тобто мають багаторічний досвід занять хоровим співом. Втім, у професійному сенсі жоден з них не обмежився лише мистецтвом. Склад гурту: Ласло Леаньварі (контртенор), Іштван Модьор (баритон), Нодь Габор (бас), Габор Есені (баритон), Петер Модьор (тенор), Отілло Нодь (контртенор).

Характерними рисами творчої діяльності ансамблю «AcapellArt» серед інших є і та, що, аналогічно з традиціями придворних британських співаків, їх ансамбль базується виключно на чоловічих голосах. Подібність чоловічих тембрів робить звучання колективу чистим та однорідним.

Сподіваємося, концерт особливо припаде до душі шанувальникам вокальних формацій на зразок «Піккардійської Терції» чи ManSound.

У ході VII Міжнародного фестивалю «Музика без кордонів» публіка познайомиться також із фортепіанним дуетом Катерини Шапран і Балажа Фазекаша зі Словаччини; почує унікальну програму «Promenade & Lost Tango» від львівських музикантів Назарія Пилатюка (скрипка), Петра Довганя (фортепіано) та Антона Сопіги (гітара); помандрує «Від бароко до року» разом із симфонічним оркестром Закарпатської обласної філармонії. Тож запрошуємо всіх долучитися до «Музики без кордонів»!

Підготувала Таїсія Грись

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp