Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Глава ОБСЄ назвав Україну найбільшим пріоритетом для організації

4 квітня 2019 р., 23:50

Мирослав Лайчак вважає Україну головним пріоритетом для ОБСЄ.

Глава ОБСЄ Мирослав Лайчак заявив, що Україна є найбільшим пріоритетом для цієї організації.

Керівник ОБСЄ, глава МЗС Словаччини Мирослав Лайчак назвав Україну найбільшим пріоритетом для організації. Про це він заявив у ході слухань Комісії США з безпеки і співробітництва в Європі, повідомляє в четвер, 4 квітня, Голос Америки.

За його словами, Мінські домовленості є безальтернативними. Він заявив, що ОБСЄ працює над сприянням втілення дев'яти пунктів, покликаних "побудувати довіру" на Донбасі. Серед них: ремонт моста в Станиці Луганській, захист цивільної інфраструктури, розмінування, обмін затриманими, вирішення екологічних питань.

Зазначено, що в лютому Лайчак обговорив ці пункти окремо з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним, а також з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим. За його словами, тоді сторони підтримували ці пункти.

"Протистояння однозначним, масштабним і невиправленим порушенням всіх 10 основних принципів ОБСЄ має бути серед найвищих пріоритетів керівництва ОБСЄ", - заявив своєю чергою сенатор Роджер Вікер під час слухань.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp