Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

14 сесія облради відбулася (ФОТО)

5 квітня 2019 р., 08:50

Вчора

4 квітня ц.р., відбулося пленарне засідання 14-ї сесії обласної ради, яке провів її голова Михайло Рівіс. Відкриваючи його, очільник облради закликав усіх присутніх хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих на Сході України. Оскільки наближається Великдень, М.Рівіс запросив долучитись до благодійних акцій, щоб і обездолені мали можливість відчути повноту свята. Особливо важливо також підтримати потребуючі родини воїнів-закарпатців, які віддали своє життя за незалежність України.Традиційно привітав колег-іменинників, а ювілярам – Роману Каптолі та Федіру Ісайовичу вручив відзнаки облради та цінні подарунки.

Інформував про нові кадрові призначення. Так, головою Господарського суду Закарпатської області обрано Оксану Ремецькі, головою Закарпатського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України призначено Віталія Шаленика.

Насамперед, депутати заслухали інформацію прокурора Володимира Гаврилюка «Про результати роботи органів прокуратури Закарпатської області у 2018 році». Затим, обговорили ситуацію щодо автодороги державного значення «Мукачево-Рогатин». Івано-Франківський окружний адміністративний суд заборонив підряднику проводити ремонтні роботи . Тож, після жвавої дискусії, у якій активну участь взяли Петро Добромільський, Михайло Станко, Петро Грицик, Мирослав Білецький, Михайло Кіш, Василь Губаль, Роман Шніцер та ін., депутати доручили голові облради Михайлу Рівісу звернутися до компетентних органів із приводу невідкладного врегулювання критичної ситуації, що призвела до блокування однієї з важливих автомагістралей Закарпатської області. Відтак , на основі рекомендацій президії було розглянуто відповідний проект рішення про порядок денний сесії, внесено окремі ініціативи з голосу, як невідкладні. Та озвучено депутатські запити. Серед них - колективний депзапит від фракції КМКС щодо виділення коштів на реконструкцію даху адміністративної будівлі Бадалівської сільради Берегівського району. В іншому документі, що надійшов від Дениса Мана і Андрія Вишняка, йшлося про необхідність передачі у власність громади села будівлі колишньої аптеки № 71 с.Тур’ї Ремети, що знаходиться у аварійному стані. Також звучали інші депутатські ініціативи.

Після цього М.Рівіс скерував роботу засідання у звичний режим розгляду основних питань порядку денного.

Одним із перших й було заслухано інформацію «Про стан законності, боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку на території Закарпатської області за 2018 рік», який презентував начальник Головного управління Національної поліції в Закарпатській області Роман Стефанишин. Під час спілкування у формі діалогу депутати відмітили ефективну роботу цієї структури. А Олексій Баранюк вніс пропозицію за добру роботу клопотати перед вищим керівництвом про присвоєння Роману Стефанишину звання генерала.

Не менш жваво у сесійній залі було розглянуто та ухвалено рішення фінансового характеру - «Про затвердження звіту про виконання обласного бюджету за 2018 рік» та про внесення змін до обласного бюджету на 2019 рік.

По діловому обласні обранці проаналізували та затвердили ряд обласних програм, підтримали внесення змін і доповнень до цілого ряду діючих галузевих програм. Відповідно до висновків профільних комісій, депутати схвалили звіти про виконання низки програм, термін дії яких завершився торік. Як завжди, цілий блок склали рішення про ефективне використання надр та про майно області.

Із тих питань, вирішення яких потребує підтримки найвищої виконавчої і законодавчої влади країни, депутати ухвалили рішення про відповідні звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабміну України. Серед них: щодо скасування станційного збору з учасників бойових дій, щодо відновлення диференційованих за періодами часу тарифів на електроенергію для непобутових споживачів, щодо передачі документів до Державного архіву Закарпатської області тощо.
Прес-служба облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp