Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Лондоні ввели щоденний збір з водіїв за забруднення повітря

8 квітня 2019 р., 17:31

У британській столиці ввели збір за забруднення старими авто навколишнього середовища.

У центральній частині Лондона влада міста ввела цілодобовий збір за забруднення старими автомобілями навколишнього середовища.

Збір за забруднення старими автомобілями навколишнього середовища в розмірі £12,5 ($16,3) на добу введено в дію з понеділка, 8 квітня, в центральній частині Лондона. Про це оголосив мер британської столиці Садок Хан, який став ініціатором цієї ідеї, оскільки свого часу сам постраждав від несприятливої ​​екологічної ситуації, повідомляє ТАСС.

"Як людина, яка придбала астму протягом декількох останніх років, я з власного досвіду знаю, що токсичне повітря Лондона завдає шкоди здоров'ю людей", - сказав Хан, представляючи результати спільного дослідження Королівського та Імперського коледжів Лондона.

У цій доповіді зроблено висновок про те, що забруднення атмосфери в британській столиці є причиною щорічної госпіталізації в Лондоні з астмою і важкими легеневими захворюваннями близько 1000 чоловік.

"Це дослідження є строгим нагадуванням, що від забруднення навколишнього середовища, в першу чергу, страждають лондонці з найбільш уразливим здоров'ям, і я роблю все, що в моїх силах, щоб захистити дітей, літніх людей та тих, у кого є респіраторні захворювання, від нашого брудного повітря", - пояснив градоначальник причини введення в дію в центральних кварталах міста "зони наднизьких викидів [в атмосферу]" (ultra-low emission zone - Ulez).

Зазначено, що обкладенню новим щоденним муніципальним збором в £12,5 в цій зоні підлягають всі автомашини, старші за чотири роки, з двигунами на дизельному паливі, і всі автомобілі, старші за 13 років, що працюють на бензині. Цю суму власникам зазначених автомашин доведеться виплачувати додатково до існуючої вже понад півтора десятилітття плати за в'їзд (congestion charge) у центр Лондона, яка була обумовлена ​​створенням автомобільних заторів і становить зараз £11,5 ($15) у день. Таким чином, сукупна вартість двох зборів становить тепер £24 ($31,4).

Відомо, що congestion charge стягується з водіїв за в'їзд у центр британської столиці по буднях з 07:00 до 18:00, а Ulez діє 24 години на добу протягом всіх семи днів тижня.

Раніше в Європейському Союзі посилили норми викидів для нових автомобілів.

Нагадаємо, наразі середній показник викидів по ЄС становить 118,5 г CO₂ на один кілометр пробігу. Метою до 2021 року є досягнення значення в 95 г CO₂ на кілометр.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp