Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Нова Зеландія заборонила більшість видів зброї

10 квітня 2019 р., 17:57

Парламент Нової Зеландії заборонив володіння окремими видами зброї після нападу на мечеті.

Тепер закону для набуття чинності потрібно лише схвалення генерал-губернатора.Парламент Нової Зеландії в середу, 10 квітня, схвалив закон про майже повну заборону приватного володіння автоматичною і напівавтоматичною зброєю армійського зразка - через менш як місяць після нападу на мечеті в цій країні, повідомляє агентство Associated Press.

Закон підтримали 119 парламентаріїв, а проти висловився лише один депутат.

"У минулому було дуже небагато випадків, коли я бачила таку єдність в парламенті, і я не можу уявити собі обставин, коли це було б більш необхідно, ніж зараз", - заявила в свою чергу прем'єр-міністр Нової Зеландії Джасінда Ардерн.

Як зазначає AP, тепер законом для набуття чинності потрібно лише схвалення генерал-губернатора Нової Зеландії, що є простою формальністю.

Після прийняття закону власники такої зброї можуть здати його в поліцію в обмін на компенсацію. У разі її зберігання порушнику закону може загрожувати до п'яти років позбавлення волі. Однак в тому, що стосується зберігання такої зброї, закон передбачає винятки для збройових колекціонерів і для осіб, які професійно займаються боротьбою із сільськогосподарськими шкідниками.

Подібні заходи стали наслідком теракту в двох мечетях новозеландського міста Крайстчерч, який стався 15 березня. Зловмисник розстріляв парафіян, ведучи при цьому онлайн-трансляцію в інтернеті.

Жертвами нападу стали 50 осіб, в тому числі жінки і діти. Госпіталізовані з вогнепальними пораненнями були 48 постраждалих.

Стрілок, 28-річний громадянин Австралії Брендон Таррант, був заарештований в той же день. Його звинувачують у вбивствах під час нападу на дві мечеті в Крайстчерчі, де на той момент перебували сотні людей.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp