Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Наш земляк демонстрував силу у Словаччині (ФОТО)

19 серпня 2014 р., 09:20

У рамках Кубку стронгменів, який відбувся, 16 червня цьогоріч.

 

16 Червня в словацькому місті Ліптовський Мікулаш відбувся другий етап Кубку Центральної Європи стронгменів. У змаганнях прийняли участь представники чотирьох країн: найсильніша людина Польші 2014 Гжегож Шиманський, найсильніший словак 2014 Ігор Петрік, шестиразовий чемпіон Словаччини Браніслав Голєр, багаторазовий призер європейських турнірів чех Їрка Жалудек, а також атлети "Карпатської Ліги Сильних Людей" "Богатир року 2009" і багаторазовий переможець європейських та світових змагань Костянтин Ільїн, шестиразовий переможець міжнародного турніру "Карпатський медвідь" Іван Григоровський та молода надія закарпатських силачів Володимир Цифра, для якого це вже п'ятий турнір за останні шість тижнів.

Стронгмени тягали важкий 7-тонний трактор, носили валізи150 кг, піднімали легковий автомобіль, перекидували 150 кг кулю та 400 кг колесо. Після п'яти вправ перемогу здобув поляк Шиманський, друге місце посів Костянтин Ільїн і третім став словак Ігор Петрік. Дав про себе знати турнір "Кубок Слов'ян", який відбувся минулого тижня в Жіліні. Адже четверо з атлетів виступали і на цих змаганнях, а саме Ільїн, Петрік, Григоровський, Цифра. Незважаючи на срібло Костянтин Ільїн вийшов у лідери за результатами двох етапів "Центральноєвропейського кубка". Інші спортсмени здобули цінні бали. Попереду ще два етапи в чеському місті Тепліце та полському Любліні. Під питанням турнір, що має відбутися в Австрії.

Кубок Центральної Європи був заснований з ініціативи "Словацької асоціації сильних чоловіків" у 2012 році. Країнами-засновниками є Словаччина, Чехія, Польша та Україна яку представляє "Карпатська Ліга Сильних Людей". У 2014 році до них приєдналися Словенія та Австрія. Переможцем "Центральноєвропейського кубку" у 2012 та 2013 роках став Костянтин Ільїн з Чернівців. Українські етапи Кубка проходили в Чернівцях (2012р.) та Коломиї (2013р.). В цьому році через складну ситуацію в Україні організатори змушені були відмовитися від проведення турніру.

24 серпня в Ужгороді відбудеться вже одинадцятий традиційний силовий турнір "Карпатський медвідь". Можливо, як гість, на нього завітає "останній" богатир Костя Ільїн. Чому останній? Після 2009 року змагання "Богатир року", переможцями яких були такі відомі українські стронгмени як Василь Вірастюк та Михайло Старов, більше не проводилися. КЛСЛ запрошує всіх бажаючих бути свідками протистояння найсильніших людей нашого краю а також запрошених силачів з інших регіонів країни, яке відбудеться у неділю 24 серпня о 14:00 біля Обласної філармонії.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp