Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ляшко отримав штраф за те, що показав бюлетень на виборах

11 квітня 2019 р., 23:40

Голосування Ляшка на виборах президента.

Лідеру Радикальної партії виписали адміністративний протокол за демонстрацію виборчого бюлетеня.

Народному депутату, голові Радикальної партії Олегу Ляшку виписали адміністративний протокол за порушення таємниці голосування. Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час виступу на Київському безпековому форумі, передає "Інтерфакс-Україна" в четвер, 11 квітня.

"Нині більш як 170 людей таких, які отримують вже протоколи. Сподіваюся, що суд ці протоколи підтвердить, і це буде гарною превенцією... Адміністративний протокол Олегу Ляшку вже виписано", - сказав голова МВС.

Аваков також зазначив, що за три місяці передвиборчої кампанії і за день голосування було зареєстровано понад 300 кримінальних проваджень.

"У рамках цих справ у нас 24 підозри вже висунуто і вісім справ у суді. Більш як 500 протоколів адміністративних, зокрема багатьом народним депутатам, двом головам обласних державних адміністрацій, мерам міст за публічну агітацію на виборчих дільницях тощо", - зазначив міністр.

Нагадаємо, кандидат на пост президента Олег Ляшко під час голосування продемонстрував журналістам і іншим виборцям заповнений бюлетень.

Відповідно до чинного закону "Про вибори президента України", фото- і відеофіксація результатів волевиявлення виборців, а також демонстрація виборцем результатів волевиявлення в приміщенні для голосування є порушенням таємниці голосування.

Це правопорушення також передбачено ст. 159 КК України і карається штрафом від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до трьох років.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp