Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Президент Еквадору назвав причини видворення Ассанжа з посольства

11 квітня 2019 р., 23:50

Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж.

Еквадор позбавив притулку засновника WikiLeaks через неодноразові порушення ним міжнародних конвенцій.

Президент Еквадору Ленін Морено пояснив У Twitter, чому посольство країни в Лондоні вирішило сприяти арешту засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа. Причиною він назвав неодноразові порушення Ассанжем міжнародних конвенцій.

"Еквадор вирішив відкликати дипломатичний притулок Джуліану Ассанжу за неодноразові порушення міжнародних конвенцій і договору про проживання", - написав Морено на своїй сторінці в соцмережі. Він не озвучив, про які саме порушення йдеться.

Нагадаємо, 11 квітня Ассанж був заарештований у посольстві Еквадору в Лондоні за ордером, виданим Вестмінстерським магістратським судом від 29 червня 2012 року за нез’явлення в суді.

5 квітня WikiLeaks заявив, що Ассанжа збираються найближчим часом видворити з еквадорського посольства. Приводом для цього нібито став корупційний скандал з офшорними паперами, які стосуються Морено.

Джуліан Ассанж попросив політичного притулку в посольстві в 2012 році. Відтоді він жодного разу не залишав дипмісію латиноамериканської країни в Лондоні через побоювання арешту й екстрадиції в США, де його звинувачують у публікації секретних документів Держдепу. Журналісту загрожує до 35 років позбавлення волі або смертна кара.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp