Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Фестиваль «Під цвітом сакури» вже стартував в Ужгороді (ФОТО)

13 квітня 2019 р., 11:00

Гарні будуть вихідні

Уже традиційно містяни та гості обласного центру Закарпаття в один із найгарніших періодів – масового світіння сакур – можуть насолоджуватися грою провідних театральних колективів України. І розпочали цьогорічний фестиваль актори Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької у Львові Альбіна Сотникова та Ярослав Кіргач.

{g}

Талановиті гості на малій сцені Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені братів Юрія-Августина та Євгена Шерегіїв напередодні представили глядачам виставу «Три любові» (А. Дункан, І. Шнейдер), режисер-постановник Таїсія Литвиненко.

Кохання і танці – слова, які коротко характеризують виставу «Три любові Айседори Дункан». У житті жінка змогла переступити через невдачі, байдужість, зраду та непорозуміння, щоб віднайти сили до життєдайного мистецтва. Кульмінаційною є частина про останню любов Айседори – до поета Сергія Єсеніна. Однак доля танцівниці була трагічною, глядач разом з акторами емоційно переживають смерть дітей героїні, а згодом – і нещасний випадок, що трапився з нею самою.

Фестиваль відбувається за підтримки Ужгородської міськради. Заступник міського голови Олександр Білак привітав гостей зі Львова в місті над Ужем, подякував акторам за талановиту гру на сцені, букет емоцій, які викликали у глядачів через призму сумної історії про кохання. А ще Олександр Павлович вручив Альбіні Сотниковій та Ярославу Кіргачу диплом лауреата фестивалю «Під цвітом сакури» та подарунки на пам'ять.

Директор та художній керівник Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру Василь Марюхнич передав акторам символ фестивалю – статуетку, яку виготовив скульптор Олександр Сопільняк.

Побували на виставі і гості з Польщі, які з робочим візитом щодо нового грантового проекту завітали в Ужгород та напередодні спілкувалися з міським головою Богданом Андріївим. Завершили вечір у театрі спільним фото.

Триватиме фестиваль до 18 квітня. Цими днями поціновувачі мають змогу переглянути вистави: «Ведмідь. Пропозиція» (А.Чехов); «У Києві, на Подолі», або «Гдє ві сохнітє бєльйо» (М.Янчук); «Фатальний флірт, або забавки» (А. Шніцлер); «Спадкоємець» (Лео Е. Манн); «Фантомні болі» (В.Сігарєв); «На західному фронті без перемін» (Е.М. Ремарк).

Ужгородська міська рада

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp