Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв сьогодні зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Бельгії в Україні Алексом Ленартсом (ФОТО)

15 квітня 2019 р., 13:40

Дипломат насамперед відзначив: «Я провів у вашому місті чудовий вікенд, отримав величезне задоволення від прогулянок, відвідав «Сакура Фест», скуштував вино.

Це мій перший візит на Закарпаття і він справив на мене величезне враження, бачу значний потенціал для розвитку, особливо туризму».

Міський голова Богдан Андріїв наголосив, що одна з можливостей ефективної співпраці – укладення угоди про побратимство з якимось бельгійським містом. Ужгород уже має 22 міста-побратими і не лише в Європі, а й в Америці, Китаї. Скажімо, із німецьким Дармштадтом підготували проекти щодо очистки відходів, стоків, якісної води. Крім того, реалізовуються 8 грантових проектів у рамках яких за кошти Європейського Союзу є можливість проводити якісні зміни і в Ужгороді, і в європейських містах-партнерах. Було б добре для старту налагодити таку співпрацю і з Бельгією, започаткувати обмін досвідом і фахівцями в освітній, культурній, медичній галузі, а відтак і бізнес-контакти. Також Ужгород – студентське місто і варто реалізовувати програми для молоді.

Алекс Ленартс відзначив, що технологічні проекти, інновації, зокрема щодо «зелених» технологій є дуже цікавими для співпраці, водночас він вивчатиме можливості для відвідування бельгійцями Ужгорода і Закарпаття та перспективами вкладання інвестицій бізнесменів у розвиток туризму нашого краю. За словами дипломата, у його країні туризм перебуває у віданні не центральних, а безпосередньо місцевих органів влади.

Пан Ленартс розповів також, що сьогодні проведе лекцію для студентів факультету міжнародного права УжНУ, а за кілька місяців знову планує знову приїхати на Закарпаття. Богдан Євстафійович запросив Посла відвідати Ужгород і в інші пори року, переконатися, що нашому місту є чим привабити гостей і в будні, і на численних інших, крім «Сакура Фест», фестивалях.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp