Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Україна скерує до Франції майстрів для реставрації Нотр-Дама - Нищук

16 квітня 2019 р., 16:41

Міністр культури зазначив, що українські майстри неодноразово доводили свій професіоналізм.

Після завершення розслідування причин пожежі в соборі Паризької Богоматері Україна надасть своїх майстрів для реставрації пошкоджених артефактів. Про це заявив міністр культури України Євген Нищук, інформує 112 Україна у вівторок, 16 квітня.

За його словами, наші майстри здатні виконувати найтонші і найскладніші роботи.

"Коли буде доступ після розслідування французькою поліцією і прокуратурою, очевидно, що ми надамо цих майстрів, тому що вони неодноразово навіть в Європі доводили, що можуть повертати деякі артефакти, як кажуть, з того світу і давати їм друге життя. Тому, очевидно, ми це зробимо. Я переконаний, що з української сторони є ті люди, у яких є можливість і які розуміють цінність цього об'єкта, і здійснять ті чи інші пожертвування", - повідомив Нищук.

Раніше Нищук повідомив, що Україна готова направити своїх фахівців для проведення робіт із відновлення собору Паризької Богоматері. Така заява викликала обурення і бурхливу реакцію соцмереж.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp