Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Кількість обстрілів на Донбасі зменшилася на 19% - ОБСЄ

18 квітня 2019 р., 22:37

Представники місії ОБСЄ на Донбасі.

За три місяці спостерігачі 199 разів стикалися з обмеженнями свободи пересування, які не були пов'язані з наявністю мін чи не спричинених до вибуху боєприпасів.

У першому кварталі 2019 року кількість порушень режиму припинення вогню, зафіксованих уздовж лінії зіткнення на Донбасі, зменшилася на 19% у порівнянні з останнім кварталом 2018 року. Про це йдеться у звіті Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ, опублікованому в четвер, 18 квітня.

"Кількість вибухів, викликаних застосуванням озброєння, яке повинно бути відведено згідно з Мінськими домовленостями, зменшилася на 13%", - говориться в повідомленні.

Зазначається, що більшість порушень режиму припинення вогню, зафіксованих у першому кварталі 2019 року, було зосереджено в чотирьох гарячих точках уздовж лінії зіткнення.

Зокрема, у трикутнику Авдіївка - Ясинувата - Донецький аеропорт; у районах на схід і північний схід від Маріуполя; у районі, обмеженому населеними пунктами Попасна, Калинове, Первомайськ і Золоте, і в районах на південний захід, південь і південний схід від Світлодарська.

"Порушення режиму припинення вогню, зафіксовані за межами зони безпеки, були пов'язані з проведенням навчань з бойовою стрільбою. У першому кварталі 2019 року СММ зафіксувала близько 1400 таких порушень, з яких близько 70% - у не підконтрольних уряду районах", - йдеться в повідомленні.

Близько 55% від усіх порушень режиму припинення вогню зафіксовано в темний час доби.Також наголошується, що в першому кварталі 2019 року СММ зафіксувала 757 одиниць озброєння, розміщених з порушенням узгоджених ліній відведення, що на 19% менше, ніж в останньому кварталі 2018 року.

"Більше 60% таких одиниць озброєння були розміщені в непідконтрольних уряду районах, близько 40% - у підконтрольних", - йдеться у звіті.

Також зазначено, що в першому кварталі 2019 року спостерігачі 199 разів стикалися з обмеженнями свободи пересування СММ, які не були пов'язані з наявністю мін чи не підданих вибуху боєприпасів.

"Переважну більшість таких обмежень зафіксовано в не підконтрольних уряду районах Донецької і Луганської областей (86% від усіх випадків). Такі інциденти були зосереджені поблизу кордону з Російською Федерацією, а також у районах на північ від непідконтрольного уряду Новоазовська", - резюмували в ОБСЄ.

Раніше повідомлялося, що протягом року від вибухів мін на Донбасі загинули або отримали поранення щонайменше 70 осіб, серед них - 18 дітей.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp