Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські села, які не хотіли сваритися з Москалем, закликають об’єднуватися в ОТГ (ФОТО)

23 квітня 2019 р., 11:38

Сьогодні в Закарпатському центрі розвитку місцевого самоврядування проходить семінар на тему «Перспективний план Закарпатської області».

Як відомо, Закарпаття – єдиний регіон України, де обласна рада дотепер не ухвалила перспективний план формування спроможних об’єднаних територіальних громад області. Тож у підсумку децентралізація в регіоні заблокована.

«Закарпатська ОДА встановила бар’єр, застопорила проведення реформи. За останні 3 роки робоча група при ОДА, яка має розробляти цей план, не збиралася жодного разу. Наша область виявилася білою плямою на карті України щодо виконання законів про децентралізацію. Інакше, ніж цілеспрямованим і зухвалим спротивом реформі з боку ОДА і більшості депутатів облради, це не назвеш» - заявив на зустрічі консультант з правових питань Закарпатського регіонального відділення Асоціації міст України Олег Лукша.

Директор Закарпатського ЦРМС Іван Дем’янчук продовжив: «Ми маємо надію, що ця ганьба (відсутність перспективного плану – ред.) цього року з Закарпаття зникне. Ми будемо невідкладно писати звернення, щоб зібрати робочу групу при ОДА і всі напрацювання та пропозиції, які надходять від громад до проекту перспективного плану, будуть розглянуті і враховані. Зробимо так, як буде вигідно органам місцевого самоврядування і мешканцям закарпатських громад. В серпні чи вересні перспективний план має бути поданий в облраду і депутати мають його прийняти».

Іван Дем’янчук закликав села, які хотіли б об’єднуватися в громади, але отримали негативні висновки ОДА або ж узагалі не подавали документи в облдержадміністрацію, щоб не псувати стосунки з чиновниками, подати документи.

«Я впевнений, що ЦВК призначить вибори, і можливо, ви встигнете їх провести ще цієї осені, а з наступного року – перейти на прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом» - підсумував Іван Дем’янчук.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp