Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті є своя маленька Голландія (ВІДЕО)

24 квітня 2019 р., 22:01

На Закарпатті розквітли 10 тисяч тюльпанів.

У селі Невицьке, що на Закарпатті, з’явився квітник із 10 тисячами тюльпанів 20 видів.

Про це повідомляє 5 канал.

Зазначається, що автори такого дива – жителі села.

“Ми висаджували їх восени, 22 жовтня. Тюльпанова алея в нас майже перша на Закарпатті – нам це дуже приємно, ми пишаємося цим”, – розповіла учасниця ініціативної групи Віра Стегура.

Втілити ідею в життя селянам допомогла участь у національному аграрному конкурсі “Неймовірні села України”, за третє місце в якому вони отримали 10 тисяч цибулин квітів від Королівства Нідерланди.

Представники посольства Нідерландів, котрі приїхали до Невицького на відкриття квіткової алеї, були здивовані, пише Про Захід.

Радниця з питань сільського господарства посольства Каролін Спаанс сказала, що не очікувала, що село продовжить ідею квіткової алеї, розвине її у таку привабливу і популярну фотозону. І навіть назвала Невицьке найактивнішим селом, з яким вона співпрацювала в рамках проекту “Неймовірні села України”. Партнери вже обговорили можливість співучасті Нідерландів у проекті освітлення “маленької Голландії” в Невицькому. Керівництво ж села пообіцяло надалі дбати про тюльпанову клумбу і збільшувати її розміри.

“Ми дуже переживали, чи переживуть тюльпани нашу зиму, чи приймуться. Мешканки села, близько 40 жінок, активно взялися доглядати за клумбою. Коли квіти почали розпускатися, ми були дуже задоволені, але нам також здалося, що цього недостатньо. Тому ми вирішили зробити для наших друзів з Нідерландів сюрприз, і на знак вдячності облаштували клумбу у вигляді маленької Голландії: встановили вітряк, а біля букв з назвою села – ще й гігантські традиційні голландські дерев’яні черевички кломпи, у яких зараз залюбки фотографуються як діти, так і дорослі”, – розповів сільський голова Михайло Лаба.

Тепер сфотографуватися на тлі різнобарв’я тюльпанів до села приїздять сотні містян і туристів.



{g}


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp