Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У МЗС РФ відреагували на мовний закон України

25 квітня 2019 р., 17:29

МЗС РФ прокоментувало мовний закон.

Представник МЗС Росії заявила, що закон про мову суперечить конституції України і є примусовою українізацією.

Прийнятий Верховною Радою закон про мову передбачає тотальну українізацію країни і суперечить її конституції. Про це заявила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова в четвер, 25 квітня, повідомляє ТАСС.

"За своєю суттю він є законом про примусову українізацію, фактично, тотальною. Його положеннями передбачаються значні обмеження, а в багатьох випадках - і пряму заборону на використання російської мови, мов національних меншин в різних сферах суспільного життя", - сказала вона.

За словами Захарової, багато положень закону суперечать низці міжнародно-правових норм, а також конституції України. "Уже зараз зрозуміло, що ми маємо справу з рішенням, яке лише посилює розкол українського суспільства, ще більше віддалить перспективи регулювання пережитої Україною кризи", - додала вона.

Як повідомлялося, нардепи прийняли закон про мову в другому читанні 278 голосами. Чинний президент України Петро Порошенко порівняв закон про мову з автокефалією ПЦУ.

Своєю чергою, новообраний глава держави Володимир Зеленський заявив, що підпише мовний закон після аналізу документа на дотримання прав українців.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp