Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У КСУ заявляють, що не перешкоджатимуть інавгурації Зеленського

25 квітня 2019 р., 17:50

КСУ не перешкоджатиме інавгурації Зеленського.

Відставка глави Конституційного суду, який має приводити новообраного президента до присяги, не вплине на інавгурацію.

У Конституційному суді України (КСУ) у четвер, 25 квітня, заявили, що інформація про можливий зрив інавгурації новообраного президента через звільнення глави КСУ Станіслава Шевчука не відповідає дійсності. Про це йдеться в заяві зборів суддів КСУ.

"Ця інформація повністю не відповідає дійсності і є цілеспрямованою інсинуацією, мета якої - дискредитувати КС і дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в країні", - наголошується в заяві.

Судді запевняють, що приведення новообраного президента до присяги - конституційний обов'язок глави КСУ, "яка, безумовно, буде виконана".

"З боку Конституційного суду України не виникне ніяких перешкод у здійсненні процедури приведення новообраного президента України до присяги", - йдеться в заяві.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про можливий зрив проведення інавгурації новообраного президента через відставку глави КСУ Станіслава Шевчука.

Нагадаємо, робочою датою інавгурації є 28 травня. Згідно із законодавством, інавгурація президента має відбутися до 3 червня.

{g}

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp