Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Паспортизація "ЛДНР": у МЗС висловили протест

30 квітня 2019 р., 20:01

Київ готує санкції проти РФ через паспорти

Україна закликає міжнародних партнерів не визнавати і не приймати паспорти, видані РФ жителям тимчасово окупованих територій Донбасу.

Міністерство закордонних справ України висловило протест у зв'язку з початком роботи на території Ростовської області Російської Федерації центрів видачі російських паспортів жителям ОРДЛО. Про це йдеться в заяві МЗС України, оприлюдненій у вівторок, 30 квітня.

У Міністерстві підкреслили, що згадані міжнародно-протиправні діяння Кремля грубо порушують державний суверенітет і територіальну цілісність України.

"Своїми діями Росія наочно демонструє свою абсолютну зневагу до норм і принципів міжнародного права. Свідомо обравши курс на ескалацію, Російська Федерація також фундаментально підриває Мінські домовленості, стороною яких вона є", - відзначили в міністерстві.

У МЗС додали, що протиправні рішення Кремля, які мають на меті полегшити отримання громадянами України російського громадянства, є юридично нікчемними і не визнаються Україною. Крім того, вони жодним чином не впливають на приналежність жителів ОРДЛО до громадянства України, визначеного Конституцією і законодавством України.

"Категорично вимагаємо від Російської Федерації негайно припинити міжнародно-протиправні діяння проти державного суверенітету і територіальної цілісності України, скасувати зміни в федеральних законах РФ з питань громадянства в частині полегшення процедури його придбання для громадян України, а також укази президента Росії від 24 квітня 2019 року №183 і від 18 лютого 2017 року №74 та всі рішення, прийняті на їх виконання", - додали в міністерстві.

Нагадаємо, 24 квітня президент Росії Володимир Путін підписав указ про спрощене отримання російських паспортів жителями окремих районів Луганської та Донецької областей України. Російський лідер зазначив, що його рішення "носить чисто гуманітарний характер". Україна і низка країн та організацій засудили цей крок.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp