Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Путін підписав новий указ про паспорти українцям

1 травня 2019 р., 23:39

Путін спростив надання громадянства українським переселенцям

Указом президента Росії дозволяється надавати російське громадянство за спрощеною процедурою українським переселенцям.

Президент Росії Володимир Путін у середу, 1 травня, підписав указ про спрощений порядок надання російського громадянства для окремих категорій громадян України. Документ опубліковано на інтернет-порталі правової інформації.

Згідно з документом, право звернутися із заявою про прийом до громадянства Росії в спрощеному порядку надано українським громадянам і особам без громадянства, які мають дозвіл на постійне проживання в РФ, посвідку на проживання, посвідчення біженця, посвідчення про надання тимчасового притулку чи свідоцтво учасника Держпрограми зі сприяння добровільному переселенню до Росії співвітчизників.

Зокрема, право на отримання спрощеного громадянства РФ отримали українці, які народилися і постійно проживали на території Криму і виїхали за межі півострова до його анексії 18 березня 2014 року.

"Надати право звернутися із заявами про прийом до громадянства Російської Федерації в спрощеному порядку... громадянам України, які не мають громадянства (підданства) іншої держави, які народилися і постійно проживали на територіях Республіки Крим і м. Севастополя, які виїхали за межі зазначених територій до 18 березня 2014 року, як і їхнім дітям, у тому числі усиновленим (удочеріненим), другій особі з подружньої пари і батькам", - йдеться в тексті указу.

Нагадаємо, 24 квітня президент Росії Володимир Путін підписав указ про спрощене отримання російських паспортів жителями окремих районів Луганської і Донецької областей України. Російський лідер зазначив, що його рішення "носить чисто гуманітарний характер". Україна, як і деякі з країн і організацій, засудила цей крок.

Пізніше Путін заявив, що в Росії думають над тим, щоб спростити видачу паспортів усім громадянам України, а не тільки тим, хто проживають у "ЛДНР".

У відповідь на заяву Путіна Зеленський сказав, що Україна "надаватиме українське громадянство представникам усіх народів, які страждають від авторитарних і корумпованих режимів. У першу чергу - росіянам, які сьогодні страждають чи не найбільше".

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp