Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

США вперше застосували в бою винищувач F-35A

1 травня 2019 р., 23:50

F-35 Lightning II - сімейство малопомітних багатофункціональних винищувачів п'ятого покоління

Літаки завдали авіаудар по схованці зі зброєю і мережі тунелів ІДІЛ на північному сході Іраку.

Військово-повітряні сили США вперше застосували в бою свій варіант винищувача п'ятого покоління F-35 - моделі A, повідомляє Business Insider з посиланням на прес-службу Центрального командування американських ВПС 1 травня.

Два F-35A 30 квітня завдали авіаудар по схованці зі зброєю і мережі тунелів на північному сході Іраку, якою користувалися бойовики терористичної організації "Ісламська держава". Про успіх операції не уточнюється.BI зазначає, що перше бойове застосування F-35A зі складу ВПС США очікувалося з 15 квітня, коли ці винищувачі були передислоковані на авіабазу Аль-Дафра в ОАЕ.

Літаки типу F-35 раніше кілька разів використовувалися в бою. Так, першим у світі для нанесення авіаударів їх у травні минулого року задіяв Ізраїль, на озброєнні якого є 14 винищувачів F-35I Adir, і в тому ж році свої F-35B для бомбардувань в Афганістані застосував Корпус морської піхоти США.

2018 року також відбувся перший для всього сімейства F-35 випадок краху: один з F-35B КМП США впав біля бази корпусу в Південній Кароліні. Після цього всім F-35 було заборонено підніматися в повітря на час масової перевірки цих машин.

Детально - в матеріалі Всі F-35 сіли: що не так з "найкращим" винищувачем.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp