Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Рано говорити про розпуск Ради - Зеленський

4 травня 2019 р., 23:38

Володимир Зеленський запропонував дату для інавгурації 19 травня

Керівництво фракцій Блок Петра Порошенка і Народний фронт не прийшли на зустріч з новообраним президентом.

Новообраний президент України Володимир Зеленський вважає, що поки рано говорити про можливий розпуск Верховної Ради і дострокові парламентські вибори, тому що він ще не вступив у свої повноваження. Про це повідомляє Інтерфакс-Українав суботу, 4 травня.

"Рано про це (про розпуск парламенту - ред.) говорити - ще немає повноважень. Як тільки у мене будуть повноваження, ви отримаєте відповідь", - сказав Зеленський після зустрічі з лідерами фракцій Верховної Ради.

Також стало відомо, що на цій зустрічі не було глав фракцій парламентської більшості Блок Петра Порошенка Артура Герасимова і Народного фронту Максима Бурбака.

У зв'язку з цим Зеленський сказав, що можливо у них були на те якісь причини, але при цьому зазначив, що це не питання ставлення особисто до нього, а питання поваги до народу України, який вибрав нового президента.

За його словами, присутнім на зустрічі була запропонована дата для інавгурації 19 травня.

"Я пояснив, що нам потрібно визначитися з датою, бо йдуть контакти із зарубіжними гостями, яким теж потрібно зрозуміти свій графік, тому що всі хочуть приїхати до нас, в Україну, для святкування цього серйозного дня. Ми обговорювали різні дати, є різні думки у лідерів фракцій, тому дату Україна, напевно, зможе дізнатися тільки 14 травня на засіданні Верховної Ради", - сказав Зеленський.

Раніше в суботу ЗМІ повідомили, що Зеленський обговорив дату інавгурації з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм.

Зазначимо, напередодні в Раду було внесено постанову про проведення інавгурації Зеленського 19 травня. Парламент зможе розглянути дане питання не раніше наступного пленарного тижня, який намічений на 14 травня.

Згідно із законодавством, інавгурація президента має відбутися не пізніше 2 червня.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp