Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Шаланках відбулися щорічні змагання вальників лісу

7 травня 2019 р., 10:05

Боролися за першість

У рамках проведення заходів з нагоди тижня охорони праці та з метою профілактики травматизму при лісозаготівельних роботах, своєчасного виявлення та усунення порушень техніки безпеки лісорубами під час виконання робіт із підвищеною небезпекою, на базі Шаланківського лісництва державного підприємства «Виноградівське лісове господарство» відбулися внутрішні змагання вальників лісу.

Щорічна традиція до Дня охорони праці дає змогу не лише укріпити командний дух серед працівників, а й покращити їх професійні навики, стимулювати до роботи над помилками.

Цьогоріч у змаганнях взяли участь четверо вальників лісу підприємства, фізична особа-підприємець, який надає послуги з розробки лісосік, а також директор лісгоспу Василь Агій, який змагався поза конкурсом.

У якості суддів виступили: головний спеціаліст відділу використання лісових ресурсів, механізмів та охорони праці Закарпатського ОУЛМГ Василь Герич, головний спеціаліст відділу лісового господарства Закарпатського ОУЛМГ Мирослав Зварич, головний спеціаліст відділу охорони та захисту лісу Закарпатського ОУЛМГ Юрій Цалан, головний лісничий ДП «Виноградівський лісгосп» Дмитро Зейкан та провідний інженер з охорони праці ДП «Виноградівський лісгосп» Степан Гаджега.

Учасники змагалися у виконанні п’яти основних вправ: звалювання дерев, монтаж пильного ланцюга бензопили, відокремлення сучків, розкряжування стовбура комбінованим різом, точне розкряжування. Вправа «Звалювання дерева» проходила на діючій рубці головного користування у кварталі 20 виділ 22,4 Шаланківського лісництва.
Окремо була представлена довільна командна вправа «розпилювання колоди дворучною пилою».

По завершенню змагань відбулося обговорення результатів по кожному виду вправ: які були допущені помилки, на що вони впливають у роботі та як їх уникнути.

Після підведення підсумків було нагороджено грамотами трьох кращих учасників: перше місце у змаганнях посів Ігор Жолдош, друге місце – Юрій Надимов, третє місце – Іван Свищо.

Традиційно переможець внутрішніх змагань представляє лісгосп на змаганнях вальників обласного рівня.


Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp