Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Позиція Фонду державного майна щодо реорганізації регіональних відділень

7 травня 2019 р., 16:05

Реформування структури Фонду державного майна передбачене пакетом пріорітетних реформ Уряду «Приватизація та управління державними підприємствами».

Суть реорганізації полягає не просто в об’єднанні реогіональних відділень, а в оптимізації їхньої роботи, а це дозволить підвищити рівень виконання завдань і функцій, а також скоротить витрати з держбюджету.

На першому етапі, який ми провели на початку року, ми оголосили про реорганізацію відділень по Дніпропетровській, Запорізькій, Полтавській, Кіровоградській та Сумській областях. Другий етап передбачає об'єднання низки регіональних відділень на Заході України. Зокрема, реорганізовано регіональні відділення по Львівській, Закарпатській та Волинській областях з центром у місті Львів.

Більшість фахівців реорганізованих регіональних установ залишаться працювати уже в складі управліннях об’єднаних відділень, але свої посади можуть втратити частина керівників реорганізованих відділень. Однак, неможливо провести реорганізацію без скорочення апарату управління. Є чіткі завдання, плани і структуру потрібно також трансформовувати задля досягнення поставлених цілей.

Щодо правомірності прийняття Фондом наказу про реорганізацію регіональних відділень, то Фонд керується Законом України «Про Фонд держаного майна України», зокрема статтею 6, де визначено, що Фонд здійснює свої повноваження безпосередньо і через регіональні відділення створені Фондом у разі необхідності. Регіональні відділення та представництва діють на підставі положень, що затверджуються Головою Фонду державного майна України. Таким чином, безпосередньо Закон України «Про Фонд державного майна України» визначає повноваження Фонду державного майна України щодо права на створення (реорганізацію та ліквідацію) регіональних відділень та представництв.








Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp