Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Будівництво та реконструкція систем водовідведення, гідротехнічних, берегоукріплювальних, протизсувних споруд не байдужі владі краю

7 травня 2019 р., 17:15

Дбають про важливе

Готуючись до 15-ої сесії облради, депутати розглянуть проект рішення «Про результати виконання Програми охорони навколишнього природного середовища Закарпатської області на 2016 – 2018 роки», поданий департаментом екології та природних ресурсів облдержадміністрації. До її розроблення долучені природоохоронні установи краю - Карпатський біосферний заповідник, Національний природний парк «Синевир», Ужанський національний природний парк, регіональний ландшафтний парк «Притисянський».

У пояснювальній записці зосереджена увага на найважливіших завданнях, виконаних у звітному періоді в рамках згаданої Програми. Так, у межах фінансування відбулася реалізація екологічної політики, спрямованої на стабілізацію та поліпшення стану навколишнього природного середовища на території краю шляхом проведення заходів щодо охорони і раціонального використання водних ресурсів та атмосферного повітря; охорони і раціонального використання земель; наукової, освітньої, екологічної інформації та пропаганди, видання поліграфічної продукції, моніторингу навколишнього природного середовища, підтримки громадських екологічних організацій.

У документі йдеться також про заплановані обсяги й джерела фінансування Програми. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми ‒752516,8 тис грн, у тому числі: кошти державного бюджету – 463968,0 тис грн, обласного бюджету – 73070,1 тис грн, коштів районних, міських (міст обласного значення) бюджетів – 83684,7 тис грн, інші джерела – 131794,0 тис грн.

Подано також фактичні обсяги та джерела фінансування Програми у звітному періоді. За результатами звітного періоду на її виконання було виділено 25123,0 тис грн (або 33,4 відсотка до обсягу, передбаченого Програмою) у т.ч. з обласного бюджету – 17661,7 тис грн (або 24,2 відсотка до обсягу, передбаченого Програмою).

Відтак за три роки реалізовано майже 140 природоохоронних заходів, направлених на виконання завдань Програми. Вони сприяли будівництву та реконструкції систем водовідведення, гідротехнічних, берегозакріплювальних, протизсувних споруд, функціонуванню системи моніторингу, проведенню заходів із охорони довкілля, виданню поліграфічної продукції з екологічної тематики; підвищенню кваліфікації, утриманню та оснащенню природоохоронних організацій.

Нагадаємо, що у ході 13-ї сесії Закарпатської облради прийнято рішення «Про Програму охорони навколишнього природного середовища Закарпатської області на 2019 – 2020 роки», до якої наразі фахівцями департаменту екоресурсів вже підготовлено ряд змін та доповнень.

Прес-служба Закарпатської облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp