Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Виноградівщині пройшов фестиваль "Угочанська лоза"

8 травня 2019 р., 10:30

На фестивалі продегустували 59 сортів вин від 14-ти виноробів міста

Дегустація закарпатських вин проходила у с. Дюла у знатного винороба Степана Шімона. До конкурсного відбору допускали виключно виноградні вина, виготовлені приватними виноробами. Оцінювала якість сонячного напою спеціальна комісія: голова спілки приватних виноградарів та виноробів Закарпаття Олександр Ковач та професійні винороби – Василь Феєр, Юрій Брич та Василь Яцканич. Дегустували зразки наступним чином: для порівняння наливали одразу по чотири взірці і кожен член комісії виставляв оцінку за прозорість, колір, букет та аромат. Кульмінаційний критерій – типовість та смак.

Учасники комісії зазначили, що на їх здивування, цьогоріч вразили саме зразки білого сухого вина. А також закцентували на професійному зростанні виноробів краю.

Переможців визначали у чотирьох номінаціях: “Червоне сухе”, “Біле сухе”, “Вино з ізабельних сортів” та “Десертне вино”. Обов’язковою умовою конкурсу стало те, що винороби-учасники зобов’язуються презентувати винний асортимент для гостей на “Угочанській лозі” 12 травня.

Отож переможцями цьогорічного фестивалю стали: Йожеф Фуделла, Сергій Кус, Михайло Талабіра та Федір Павлишинець. Нагородження переможців відбудеться під час святкового концерту 12 травня у амфітеатрі парку Перені у Виноградові.

Тетяна Москаль


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp