Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Держдеп: США готові відповісти силою на "погрози" Ірану

8 травня 2019 р., 23:25

США готові відповісти силою на "погрози" Ірану

При цьому представник держдепартаменту підкреслив, що Вашингтон не прагне війни з Тегераном.

Спецпредставник держдепартаменту США по Ірану Браян Хук під час телефонного брифінгу для журналістів заявив, що Сполучені Штати готові відповісти силою, якщо Збройні сили Ірану нападуть на американські війська або військовослужбовців їхніх союзників, передає ТАСС.

"На будь-які напади, спрямовані проти інтересів США або наших союзників, буде дана відповідь силою", - сказав він.

При цьому Браян Хук підкреслив, що Вашингтон не прагне війни з Тегераном, але "готовий захищати сили США й американські інтереси в регіоні".

Відповідаючи на питання, чи домагаються Штати зміни влади в Ірані, він заявив: "Ми неодноразово говорили, що добиваємося зміни поведінки режиму".

У свою чергу, спеціальний помічник президента США, старший директор Ради національної безпеки Білого дому по Близькому Сходу Вікторія Коутс заявила, що президент США Дональд Трамп щиро пропонує керівництву Ірану можливість проведення двосторонньої зустрічі.

"Пропозиції президента Трампа про проведення зустрічі з іранським режимом є щирими, і він сподівається, що вона (влада Ірану - ред.) прийме їх і почне будувати майбутнє, якого заслуговує народ Ірану", - сказала вона.

Нагадаємо, раніше США висунули Ірану ряд вимог, за невиконання яких Вашингтон пригрозив ввести нові санкції.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp