Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Нігерії звільнили 900 дітей, яких було завербовано для бойових дій

10 травня 2019 р., 23:50

У Нігерії майже 900 дітей звільнили з полону

Діти, в тому числі дівчатка, використовувалися збройними групами в бойових діях проти ісламістського угруповання Боко Харам.

На північному сході Нігерії були звільнені майже 900 дітей, яких завербувало місцеве угруповання для участі в бойових діях проти бойовиків радикального ісламістського угруповання Боко Харам. Про це інформує ЮНІСЕФ.

Як повідомляється, 894 дитини, в тому числі 106 дівчаток, були звільнені з лав Громадянської спільної цільової групи в Майдугурі. За даними організації, угруповання було сформоване у 2013 році для боротьби з бойовиками Боко Харам.

"Діти з північного сходу Нігерії завдали основного удару по цьому конфлікту. Вони використовувалися збройними групами в бойових діях, а також були свідками смерті, вбивств і насильства. Ця участь у конфлікті мала серйозні наслідки для їхнього фізичного та емоційного благополуччя", - відзначили в ЮНІСЕФ.

За даними ЮНІСЕФ, у Нігерії неурядові збройні угруповання, втягнені у десятирічний конфлікт із Боко Харам, завербували більше 3500 дітей у період із 2013 до 2017 року.

Нагадаємо, у жовтні з полону Боко Харам звільнили понад 800 дітей.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp